ΣΥΡΙΖΑ για υπόθεση Τζανερρίκου: Πρωτοφανής παρέμβαση Μητσοτάκη στη δικαιοσύνη

07:17 13/4/2023 - Πηγή: NewsIt

Πειστικές απαντήσεις για όσα κατήγγειλε ο πρώην Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, Χρήστος Τζανερρίκος ζητούν τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας για πρωτοφανή παρέμβαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη στη Δικαιοσύνη.

Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει τα όσα ανέφερε ο κ. Τζανερρίκος την Μεγάλη Τετάρτη (12.3.2023) σε συνέντευξη του ότι δέχθηκε πιέσεις με ανταλλάγματα για να

βγάλει το κόμμα Κασιδιάρη εκτός Βουλής.

Πιο συγκεκριμένα, ο Χρήστος Τζανερρίκος σε δηλώσεις του επανήλθε στο θέμα με ημερομηνίες και λεπτομέρειες, για όσα έγιναν στις δύο συναντήσεις που είχε με την κυβέρνηση μέχρι την ημέρα που παραιτήθηκε.

Υποστήριξε, μάλιστα, ότι και οι δύο συναντήσεις έγιναν έπειτα από αίτημα των κυβερνητικών στελεχών. Αρχικά μίλησε για τη συνάντηση με Γεραπετρίτη όπου ανέφερε ότι «είχε την πρωτοβουλία να με καλέσει, για να συζητήσουμε, όπως είπε, διαδικαστικά θέματα» και πρόσθεσε «εκεί με ρώτησε, εάν έχω να προτείνω κάτι, για να ενισχυθεί το νομικό πλαίσιο, για το κόμμα Κασιδιάρη και του απάντησα ότι, δεν έχω να προτείνω κάτι, γιατί είναι επαρκές το νομικό πλαίσιο».

Ανέφερε ότι δεν του έγινε καμία αναφορά για την τροπολογία που έφερε στη Βουλή ο Μάκης Βορίδης. «Δεν μου ανέφερε τίποτα, για την τροπολογία, που κατατέθηκε στη Βουλή, στις 6 Απριλίου» τόνισε.

Σύμφωνα με όσα είπε ο ίδιος «το περασμένο Σάββατο, στις 8 Απριλίου» πάλι με κυβερνητική πρωτοβουλία συναντήθηκε με τον Ανώτατο Κυβερνητικό παράγοντα όπου του «προτάθηκε να βοηθήσω, να αποκλειστεί το κόμμα Κασιδιάρη. Και σε περίπτωση που βοηθήσω, μου δόθηκε η υπόσχεση ότι, θα μπορούσα ενδεχομένως να αξιοποιηθώ σε διάφορες Αρχές».

Μετά από αυτή την εξέλιξη ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση του επισημαίνει ότι: «Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί για ακόμη μία φορά να κάνει τον ανήξερο. Οφείλει να απαντήσει. Ποιος είναι ο ανώτατος κυβερνητικός παράγοντας που έκανε αυτή την ευθεία παρέμβαση τάζοντας ανταλλάγματα για μια δικαστική απόφαση; Τον γνωρίζει προσωπικά; Ή μήπως τον κοιτάζει στον καθρέφτη κάθε πρωί; Σε κάθε περίπτωση με αυτούς τους πρωτοφανείς χειρισμούς του, ο κ. Μητσοτάκης γίνεται ο μεγαλύτερος χορηγός της Ακροδεξιάς».

To άρθρο ΣΥΡΙΖΑ για υπόθεση Τζανερρίκου: Πρωτοφανής παρέμβαση Μητσοτάκη στη δικαιοσύνη δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα