Τα 4 πράγματα που πρέπει να έχεις στο αυτοκίνητο για να είσαι ασφαλής και να μην πάρεις κλήση

07:01 4/7/2023 - Πηγή: NewsIt

Έχεις κάνει το σέρβις στο αυτοκίνητο; Άλλαξες λάστιχα και ετοιμάζεσαι για ταξίδι; Νιώθεις σίγουρος, είσαι πανέτοιμος. Είσαι πράγματι όμως; Έχεις προσέξει τις σημαντικές λεπτομέρειες που μπορεί να σου αφήσουν σαν ανάμνηση μια κλήση και να σου χαλάσουν τη διάθεση;

Ακόμη και εάν έχεις ολοκαίνουριο αυτοκίνητο, τηρείς πάντα τα σέρβις και προσέχεις στην οδήγηση, υπάρχουν κάποια πράγματα που επίσης δεν πρέπει να ξεχνάς. Και δε μιλάμε για το λάθος που κάνουν οι περισσότεροι με το πορτμπαγκάζ στο αυτοκίνητο αλλά για κάτι πιο σημαντικό.

Γιατί αν το κάνεις, αφενός μπορεί να βρεθείς

προ εκπλήξεως όταν τα χρειαστείς, αφετέρου μπορεί να πάρεις κλήση αν δε τα έχεις. Ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.) προβλέπει ότι ο ελάχιστος υποχρεωτικός εξοπλισμός που πρέπει να βρίσκεται σε ένα όχημα είναι ο ακόλουθος…

Προειδοποιητικό τρίγωνο πάντα στο αυτοκίνητο: Οι περισσότεροι το ξέρουν αλλά αμελούν να το βάλουν στο αυτοκίνητο. Το προειδοποιητικό τρίγωνο χρησιμοποιείται για να προειδοποιήσει τους διερχόμενους οδηγούς για κίνδυνο από ακινητοποιημένο όχημα μπροστά.

Πρέπει να είναι σε συγκεκριμένες διαστάσεις και προδιαγραφές ώστε να γίνεται ορατό και την ημέρα και τη νύχτα.

Πολλοί οδηγοί είτε δε διαθέτουν προειδοποιητικό τρίγωνο, ή δεν το χρησιμοποιούν όταν χρειάζεται ή το τοποθετούν λανθασμένα σε μικρή απόσταση από το όχημα, με αποτέλεσμα οι διερχόμενοι οδηγοί να μην έχουν τον απαραίτητο χρόνο αντίδρασης.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv.

To άρθρο Τα 4 πράγματα που πρέπει να έχεις στο αυτοκίνητο για να είσαι ασφαλής και να μην πάρεις κλήση δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τα 4 πράγματα που πρέπει να έχεις στο αυτοκίνητο για να είσαι ασφαλής και να μην πάρεις κλήση,