Θεσσαλονίκη: Αγωνία για τους φαρμακοποιούς μετά τις απανωτές διαρρήξεις και κλοπές

11:09 29/3/2024 - Πηγή: NewsIt

Μπαράζ κλοπών και διαρρήξεων σημειώνεται το τελευταίο διάστημα σε φαρμακεία στη Θεσσαλονίκη με τους φαρμακοποιούς να δηλώνουν απεγνωσμένοι με την κατάσταση.

Σε συνάντηση προχώρησαν οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης

και η ΕΛΑΣ χτες Πέμπτη (28.03.2024), με επίκεντρο τα 19 περιστατικά κλοπών και διαρρήξεων σε φαρμακεία που εξιχνιάστηκαν στη συμπρωτεύουσα. 

Οι Φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης και ο πρόεδρος του ΦΣΘ, Διονύσιος Ευγενίδης, ενημερώθηκαν από τις αρχές ότι εξιχνιάστηκαν 19 υποθέσεις, ενώ Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης, υποστράτηγος Γεώργιος Παπαδόπουλος, υποσχέθηκε την ενίσχυση των περιπολιών στις γειτονιές με στόχο τον περιορισμό παρόμοιων περιστατικών.

Οι εκπρόσωποι του ΦΣΘ μετέφεραν την αγωνία των φαρμακοποιών εξαιτίας του κύματος κλοπών και διαρρήξεων τις τελευταίες 15 ημέρες και ζήτησαν εντατικοποίηση των μέτρων αστυνόμευσης ώστε να επανέλθει το αίσθημα ασφάλειας.

Από την πλευρά τους οι αστυνομικοί διαβεβαίωσαν πως έχουν εξιχνιαστεί 14 περιπτώσεις κλοπών και 5 περιπτώσεις διαρρήξεων σε φαρμακεία, ενώ διαβεβαίωσαν ότι πολύ σύντομα θα εξιχνιαστούν όλες οι υποθέσεις και θα μπει τέλος στη δράση της ομάδας των διαρρηκτών.

Οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας ζήτησαν από την αντιπροσωπεία του ΦΣΘ να ενημερώσει τα μέλη του Συλλόγου να λαμβάνουν όλα τα αναγκαία μέτρα ασφαλείας για να θωρακίζουν τα φαρμακεία τους και εφόσον χρειάζεται, να τα βελτιώνουν και να τα ενισχύουν. Επίσης τόνισαν ότι είναι κρίσιμη για τον εντοπισμό των δραστών η άμεση επικοινωνία με το “100” και η καταγγελία κάθε περιστατικού κλοπής ή διάρρηξης.

To άρθρο Θεσσαλονίκη: Αγωνία για τους φαρμακοποιούς μετά τις απανωτές διαρρήξεις και κλοπές δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Θεσσαλονίκη, Αγωνία,thessaloniki, agonia