Θεσσαλονίκη: Η πρωτεύουσα του καλού φαγητού και της διασκέδασης

07:01 26/8/2023 - Πηγή: NewsIt

Η Θεσσαλονίκη, η νύμφη του Θερμαϊκού, είναι η πόλη που επισκέπτεσαι όταν θες να απολαύσεις καλό φαγητό και βόλτες σε έναν τόπο που μοιάζει σαν να μην κοιμάται ποτέ.

Ετοίμασε λοιπόν βαλίτσες για το τριήμερο, πάρε την πρώτη πτήση για το αεροδρόμιο Μακεδονία και συνέχισε να διαβάζεις για να δεις τι μπορείς να κανείς, αφού προσγειωθείς στον προορισμό σου…

Το αεροπλάνο σου έφτασε στην συμπρωτεύουσα, η πρωινή ώρα

πτήσης είναι η μακράν καλύτερη επιλογή για να καταφέρεις να απολαύσεις λίγο Θεσσαλονίκη παραπάνω. Κατέβα στο κέντρο, κατευθύνσου προς το πιο κοντινό μαγαζί που πουλάει τις φημισμένες θεσσαλονικιώτικες μπουγάτσες και αφού προμηθευτείς μια γλυκιά και μια αλμυρή για την ισορροπία, αλλά και τον παραδοσιακό τους πλέον φραπέ με γάλα, ξεκινά τις βόλτες σου κατά μήκος της παραλίας.

Το γλυπτό «Ομπρέλες» του Γιώργου Ζογγόπουλου, αποτελεί ένα απ´ τα πιο πολυφωτογραφημένα αξιοθέατα της περιοχής και σχεδόν απαιτεί μια σου στάση για να απαθανατίσεις το υπέροχο έργο τέχνης και εσένα να ποζάρεις ακριβώς από κάτω του.

Συνέχισε την διαδρομή σου μέχρι να φτάσεις στο Λευκό Πύργο το βασικό μνημείο της Μακεδονικής πρωτεύουσας, που στέκει αγέρωχο στη θέση του για πέντε και πλέον αιώνες.

Μην απομακρυνθείς πολύ απτό κέντρο αφού η Πλατεία Άθωνος σε περιμένει για να γευτείς μια γευστική πανδαισία από παραδοσιακά ελληνικά φαγητά, αλλά και πιάτα με εθνικ πινελιές αφού η Θεσσαλονίκη ήταν από πάντα ένα απ´ τα σταυροδρόμια γεύσεων και πολιτισμών.

Η μυρωδιά των προς πώληση μπαχαρικών πλημμυρίζει τον αέρα ανοίγοντας σου την όρεξη, ενώ οι ζωντανές ορχήστρες απ´ τα μαγαζιά, γεμίζουν με μουσική την ατμόσφαιρα.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv.

To άρθρο Θεσσαλονίκη: Η πρωτεύουσα του καλού φαγητού και της διασκέδασης δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα