Την παραίτηση Ράμα ζήτησαν διαδηλωτές στα Τίρανα – Πέταξαν μολότοφ και πέτρες έξω από το γραφείο του

14:12 21/2/2024 - Πηγή: NewsIt

Για διαφθορά κατηγορούν τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Εντι Ράμα και χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Τρίτης έξω από τα γραφεία της κυβέρνησης ζητώντας την παραίτησή του

Για πάνω από δύο ώρες οι διαδηλωτές που υποστηρίζουν τον κόμμα του Σαλί Μπερίσα βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό «πολιορκούσαν» τα γραφεία της αλβανικής κυβέρνησης.

Οι διαδηλωτές

πέταξαν βόμβες μολότοφ, πέτρες και καπνογόνα προς το κυβερνητικό κτίριο που φυλάσσεται από μεγάλο αστυνομικό κλοιό, χωρίς να προκληθούν τραυματισμοί ή σημαντικές ζημιές.

«Μέσα από αυτή τη συνάντηση θέλουμε να δείξουμε στον Έντι Ράμα ότι η αντιπολίτευση είναι ενωμένη» με στόχο να τον «ανατρέψουμε», ήταν τα λόγια του βουλευτή  Φλαμούρ Νόκα, και Γενικού Γραμματέα του Δημοκρατικού Κόμματος.

 

#Opposition protesters hurl petrol bombs at #Albania government building #Tirana #protest The main opposition Democratic Party accuses #Rama of nepotism and corruption which it says are prompting many young people to emigrate for a better life in western Europe. pic.twitter.com/KhvuD1OVfN

— Tetova News (@TetovaNews1) February 20, 2024

Οι διαδηλωτές κυμάτισαν τις σημαίες της Αλβανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πλακάτ που έγραφαν «Ράμα, φύγε» και «Αντιπολίτευση σε δράση, σήμερα ή ποτέ».

Η συγκεκριμένη διαδήλωση έγινε την ημέρα της 33ης επετείου από την πτώση του κομμουνιστικού καθεστώτος το 1991.

To άρθρο Την παραίτηση Ράμα ζήτησαν διαδηλωτές στα Τίρανα – Πέταξαν μολότοφ και πέτρες έξω από το γραφείο του δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα