Τουλάχιστον 40 νεκροί το τελευταίο 24ωρο από ισραηλινές επιχειρήσεις στην Λωρίδα της Γάζας

10:53 26/2/2024 - Πηγή: NewsIt

Νέες επιχειρήσεις πραγματοποίησε το Ισραήλ στην Λωρίδα της Γάζας, σκοτώνοντας τουλάχιστον 40 άτομα το τελευταίο 24ωρο.

Οι δυνάμεις του Ισραήλ  σκότωσαν πάνω από 30 Παλαιστινίους ενόπλους στην περιοχή Ζεϊτούν της Πόλης της Γάζας, πάνω από 10 στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας και άλλους στην πόλη Χαν Γιούνις, στο νότιο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα, ανακοίνωσε σήμερα ο

ισραηλινός στρατός συνοψίζοντας τις επιχειρήσεις του το τελευταίο 24ωρο.

Η Πόλη της Γάζας είχε καταληφθεί από τις ισραηλινές δυνάμεις στα πρώτα στάδια του πολέμου ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας και τώρα ο ισραηλινός στρατός πραγματοποιεί νέες εισβολές κατά των μαχητών του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος.

Η ισραηλινή τηλεόραση μετέδωσε ότι η Ζεϊτούν, η οποία βρισκόταν κάποτε υπό τον πλήρη έλεγχο του Ισραήλ, θα μπορούσε να αποτελέσει ένα δοκιμαστικό μέρος για μια μεταπολεμική διοίκηση της Γάζας.

Παραίτηση της Παλαιστινιακής κυβέρνησης

Την ίδια ώρα η διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Παλαιστίνης υπέβαλε την παραίτησή της στον πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ ο πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς ετοιμάζεται να σχηματίσει νέα κυβέρνηση, προετοιμάζοντας την επόμενη ημέρα του πολέμου στη Γάζα, προτεραιότητα της οποίας θα είναι η ασφάλεια και η ανοικοδόμηση.

 

Πηγές ανέφεραν ότι η νέα κυβέρνηση θα είναι κυβέρνηση ειδικών (τεχνοκρατών) και όχι πολιτική κυβέρνηση. Την προεδρία του νέου κυβερνητικού σχήματος φέρεται να αναλαμβάνει ο επικεφαλής του Παλαιστινιακού Επενδυτικού Ταμείου, Μοχάμεντ Μουσταφά

Οι εξελίξεις αυτές συντείνουν στις πληροφορίες που ήθελαν τη Χαμάς να συμφωνεί , την περασμένη εβδομάδα, να σχηματιστεί μια τεχνοκρατική κυβέρνηση, αποστολή της οποίας είναι να ανοικοδομήσει τη Γάζα και να αποκαταστήσει την ασφάλεια σε αυτήν μετά τον πόλεμο. Ο ανταποκριτής του Sky News Arabia είπε ότι υπάρχουν ενδείξεις από την Χαμάς ότι συμφώνησε να σχηματίσει μια τεχνοκρατική κυβέρνηση.

 

To άρθρο Τουλάχιστον 40 νεκροί το τελευταίο 24ωρο από ισραηλινές επιχειρήσεις στην Λωρίδα της Γάζας δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα