Τζάκρη για Κασσελάκη: Η υπομονή του ξεπερνά του Ιώβ στην κοιλιά του κήτους - Ελπίζω δεν μαζεύονται υπογραφές για καθαίρεση

10:39 12/10/2023 - Πηγή: NewsIt

«Ο Στέφανος Κασσελάκης καθυβρίζεται εκ των έσω» λέει η Θεοδώρα Τζάκρη, που… αποθεώνει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για την ιώβεια, όπως είπε, υπομονή του!

Αφορμή για τη δήλωση αυτή ήταν οι θυελλώδεις αντιδράσεις από την εσωκομματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ στο τελεσίγραφο που έστειλε ο Στέφανος Κασσελάκης πριν ανακοινώσει τους νέους

τομεάρχες. Η Θεοδώρα Τζάκρη σχολίασε και όσα ακούγονται περί συλλογής υπογραφών ακόμη και για να καθαιρεθεί ο πρόεδρος του κόμματος!

«Το αυτονόητο δεν είναι αυτό που είπε ο κ. Κασσελάκης; Η είδηση θα ήταν το αντίθετο. Αν έλεγε ότι όποιον υποσκάπτει την ενότητα του κόμματος, θα τον επιβραβεύουμε με μια τιμητική θέση στο ψηφοδέλτιο δικαίως θα μπορούσατε να πείτε ότι παραφρονήσαμε», δήλωσε το πρωί της Πέμπτης (12.10.2023) στον ΣΚΑΪ η Θεοδώρα Τζάκρη.

«Προσωπικά εγώ δεν θα πω ποτέ ότι είναι ξένο σώμα του κόμματος όσοι είναι αντίθετοι με την ενότητα», συμπλήρωσε και χαρακτήρισε τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «πολιτικό κεφάλαιο «που «το διαπιστώνει όλη η Ελλάδα».

«Ένας πολιτικός που δεν έχει προηγούμενο. Η υπομονή του Κασσελάκη ξεπερνά την υπομονή του Ιώβ στην κοιλιά του κήτους. Είναι ένας πρόεδρος που καθυβρίζεται καθημερινά, περισσότερο εκ των έσω παρά εκ των έξω. Για παράδειγμα, χθες υπήρχε άρθρο επώνυμου στελέχους της “Ομπρέλας” στην εφημερίδα ΕΦΣΥΝ με τίτλο “η καρικατούρα του ΣΥΡΙΖΑ”, αν εγώ το έλεγα αυτό για τον Μητσοτάκη δε θα με ανακαλούσατε αμέσως στην τάξη;».

«Ο κ. Κασσελάκης πήρε τηλέφωνο όλα τα μέλη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να τους απευθύνει πρόταση για την ανάληψη τομέων ευθύνης – και τον κύριο Τσακαλώτο – και εξέλαβε συγκεκριμένες αρνήσεις.

Η Αχτσιόγλου είπε ότι είχε ξεμείνει από ενέργεια. Οι άλλοι δεν ξέρω. Δεν είναι πάντως ένα πειθαρχικό παράπτωμα. Αλλά όλοι μας κρινόμαστε και αξιολογούμαστε. Δεν υπάρχει αυθεντία στην πολιτική» συνέχισε η Θοδώρα Τζάκρη.

  

Σε ό,τι αφορά στο γεγονός πως στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης επικαλέστηκαν το καταστατικό για να «αποκρούσουν» το τελεσίγραφο Κασσελάκη για τα ψηφοδέλτια, η Θεοδώρα Τζάκρη είπε: «ο κ. Κασσελάκης δεν είπε ότι θα τους βγάλει από τα ψηφοδέλτια. Περιέγραψε μια γενική αρχή ότι “εγώ δεν θα ανεχτώ την υπονόμευση“. Η αξιολόγηση γίνεται από το σύνολο, την κοινωνία, τα μέλη, τα όργανα».

Για το ενδεχόμενο διαγραφών, η Θεοδώρα Τζάκρη είπε: «δεν ξέρω να σας το πω, δεν είναι στις προθέσεις του. Έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα “ως εδώ”».

Απαντώντας στα όσα ακούγονται για την επικοινωνιακή διαχείριση από τον Στέφανο Κασσελάκη, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Ο πρόεδρος είναι προσηλωμένος στο μεγάλο γήπεδο, υπάρχει αυτή η ανοησία ότι ασχολείται περισσότερο με το lifestyle. Δεν ισχύει, ο τρόπος εκλογής του ήταν επαναστατικός, εξελέγη ένας άνθρωπος στην Ελλάδα των γόνων και της κομματική επετηρίδας… (…)

Μιλάει για παρακαταθήκη του Ανδρέα Παπανδρέου, του Αλέξη Τσίπρα, μιλάει για πατριωτική Αριστερά και κυρίως έχει ένα συμπεριληπτικό αφήγημα που περιλαμβάνει όλους τους Έλληνες όχι μόνο τους εργατοϋπάλληλους. Θέλει να βάλει κανόνες στη ζούγκλα της αγοράς. Προτεραιότητά του είναι οι ευάλωτοι, (…) απευθύνεται όμως και στους βιομήχανους. (…) Δεν εγκαταλείπουμε την Αριστερά, όπως λέει ο κ. Βούτσης. (…) Η αναζωογόνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει στον μεγάλο ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή στην κοινωνία η οποία θλίβεται από την παρακμή της χώρας».

Για τις πληροφορίες πως μαζεύονται υπογραφές για να τεθεί θέμα αναφορικά με το βιογραφικό και το πόθεν έσχες του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, με σκοπό ακόμη και την καθαίρεσή του, η Θεοδώρα Τζάκρη τόνισε πως «αυτά εγώ τα ακούω βερεσέ, θέλω να πιστεύω ότι δεν υφίστανται, και το βιογραφικό και το πόθεν έσχες, όλα είναι πεντακάθαρα».

«Ποια καθαίρεση του αρχηγού; Δεν είναι πλειοψηφικό αυτό. Τα μέλη της βάσης μας τον κύριο Μητσοτάκη θέλουν να ανατρέψουν, όχι τον κύριο Κασσελάκη» είπε σε άλλο σημείο.

  

Παράλληλα, έκρινε ότι «δεν μπορεί να γίνει αυτό που λέει ο κύριος Σπίρτζης» (σ.σ. για κοινό ψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ).

  

Σε άλλο σημείο είπε «η κυρία Πέρκα αγνοεί την απόφαση του συνεδρίου του 2022 ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πάει από Αριστερά μέχρι το δημοκρατικό κέντρο».

To άρθρο Τζάκρη για Κασσελάκη: Η υπομονή του ξεπερνά του Ιώβ στην κοιλιά του κήτους - Ελπίζω δεν μαζεύονται υπογραφές για καθαίρεση δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τζάκρη, Κασσελάκη, Ιώβ, - Ελπίζω,tzakri, kasselaki, iov, - elpizo