Βαγγέλης Μαρινάκης: Οι ενέργειες του ισχυρού άνδρα της ΠΑΕ Ολυμπιακός στην προεδρία της Super League

18:09 12/12/2023 - Πηγή: NewsIt

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης παραιτήθηκε από την προεδρία της Super League, έχοντας κάνει σημαντικές κινήσεις, που βοήθησαν της ομάδες της Λίγκας.

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης,

υπέβαλε την Τρίτη (12.12.2023) την παραίτησή του από την προεδρία της Super league, απόφαση που έγινε γνωστή μέσω επιστολής που διαβάστηκε στο Δ.Σ. της Λίγκας, πριν αυτό ξεκινήσει.

Σε αυτήν, ο Βαγγέλης Μαρινάκης επιχείρησε έναν απολογισμό της θητείας του, που άρχισε το καλοκαίρι του 2022 (Ιούνιος), υπογράμμισε ότι καταδικάζει απερίφραστα κάθε μορφή βίας, είτε αφορά την κοινωνία είτε το ποδόσφαιρο και, καταλήγοντας, ανέφερε ότι «δεν έχω ούτε χρόνο ούτε διάθεση να συνεχίσω να ασχολούμαι διοικητικά με τον συνεταιρισμό από την στιγμή που ο λόγος κάποιων στο συμβούλιο δε συνάδει με τις πράξεις τους», αφήνοντας σαφείς αιχμές για τους υπόλοιπους «μεγάλους».

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης βρέθηκε στον προεδρικό θώκο, έχοντας πάρει 9 θετικές ψήφους και λευκό από ΑΕΚ, ΠΑΟ, ΠΑΟΚ, Λαμία, ΕΠΟ, ενώ απείχε ο Βόλος. Από την πρώτη του ημέρα σε αυτή τη θέση, προσπάθησε να φέρει αλλαγές για τον συνεταιρισμό.

Πιθανότατα, η κορυφαία του κίνηση στην προεδρία της Super League, ήταν να εξασφαλίσει τεράστια χορηγία από την Stoiximan.gr, όπου σύμφωνα με το ρεπορτάζ το ποσό άγγιζε τα 9,5 εκ ευρώ για 2,5χρόνια.

Πέρα από το συγκεκριμένο έσοδο για τον συνεταιρισμό, υπήρξε μία ακόμα σημαντική αλλαγή, που επίσης βοήθησε οικονομικά τις ομάδες και κυρίως τις μικρές, καθώς πέτυχε μείωση στο ποσοστό που δίνουν οι ομάδες στην ΕΠΟ από τα ραδιοτηλεοπτικά δικαιώματα, από το 5% στο 1%.

Παράλληλα, με ενέργειές του δε μειώθηκε το ποσοστό του στοιχήματος για τις ομάδες της Super League και λύθηκε το μεγάλο θέμα με την Πολιτεία για το ποσοστό που δικαιούνταν οι ΠΑΕ από το στοίχημα. Με χειρισμούς του Βαγγέλη Μαρινάκη ως πρόεδρου της Super League οι 14 ΠΑΕ της πρώτης κατηγορίας μοιράστηκαν ισόποσα από 1,5 εκ ευρώ.

Κατά τη θητεία του κ. Μαρινάκη προτάθηκε η μείωση του ποσοστού στην ΕΠΟ και από συμβόλαια παικτών – προπονητών και μεταγραφές, κάτι με το οποίο δεν συμφώνησε η Ομοσπονδία.

Πρότεινε και προσπάθησε να υλοποιήσει το πρότζεκτ της επαγγελματικής διαιτησίας. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League είχε μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ομόφωνα εκφράσει τη θέση του σχετικά με τη βούληση για την υλοποίηση του θεσμού, όμως στην πορεία το πρότζεκτ δεν προχώτησε.

To άρθρο Βαγγέλης Μαρινάκης: Οι ενέργειες του ισχυρού άνδρα της ΠΑΕ Ολυμπιακός στην προεδρία της Super League δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βαγγέλης Μαρινάκης, ΠΑΕ Ολυμπιακός, Super League,vangelis marinakis, pae olybiakos, Super League