Ισχυρή σεισμική δόνηση ταρακούνησε την Αθήνα

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 22:24 τη Δευτέρα στην Ανατολική Αττική, σύμφωνα με πρώτη εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Ο σεισμός έγινε αισθητός ιδιαίτερα σε όλες τις περιοχές, ενώ η διάρκειά του ήταν πάνω από 6 δευτερόλεπτα.

Το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο έδωσε τον σεισμό στους 4,5 βαθμούς Ρίχτερ, ενώ το Αριστοτέλειο δίνει το μέγεθος του σεισμού στους

4,4 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.


Το επίκεντρο εντοπίστηκε στα 2 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Σταμάτας και 24 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πρωτεύουσας.

Το εστιακό βάθος μετρήθηκε στα 5 χιλιόμετρα. Στη συνέχεια, ακολούθησαν μικρότεροι σεισμοί 2,1 και 2,6 Ρίχτερ.

Ο καθηγητής Ευθύμης Λέκκας έγραψε στο Twitter: «Τώρα -επιφανειακός σεισμός μεγέθους ~4.5, στην περιοχή της Σταμάτας Αττικής. Παρακολουθούμε το φαινόμενο. Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές».

Τώρα -επιφανειακός #seismos Μεγέθους ~4.5, στην περιοχή της Σταμάτας Αττικής. Παρακολουθούμε το φαινόμενο. Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

— Ευθύμης Λέκκας (@lekkasuoa) January 15, 2018

Η σεισμική δόνηση συνοδεύτηκε από ισχυρό βουητό.

Η Πυροσβεστική, αρχικά, δεν είχε δεχθεί κάποια κλήση για βοήθεια.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις δεν υφίστατο λόγος ανησυχίας, καθώς η περιοχή δεν έχει μεγάλα ρήματα και θεωρείται γενικά «ακίνδυνη».

Σύμφωνα με τον σεισμολόγο Γεράσιμο Χουλιάρα προέρχεται από τον ίδιο εστιακό χώρο που έδωσε το σεισμικό σμήνος στις 9 Ιανουαρίου, όταν σε 10 ώρες σημειώθηκαν 18 σεισμικές δονήσεις.

The post Ισχυρή σεισμική δόνηση ταρακούνησε την Αθήνα appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα