Γιατί να τρώτε κάθε πρωί μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Βασικό συστατικό της μεσογειακής διατροφής, το ελαιόλαδο είναι από τις πιο πολύτιμες πηγές βιταμινών και αντιοξειδωτικών που μπορούμε να πάρουμε. Οι πολλές ιδιότητες και τα χαρακτηριστικά του παρθένου ελαιόλαδου είναι παγκοσμίως γνωστά. Θεωρείται ελιξίριο μακροζωίας, εξαιρετικά πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνες και είναι ένα απαραίτητο καλό λίπος που πρέπει να περιλαμβάνεται στην καθημερινή διατροφή. Μεταξύ των λιγότερο γνωστών χρήσεών του, ωστόσο, είναι η κατανάλωση ελαιολάδου με άδειο στομάχι το πρωί. Το ελαιόλαδο είναι ένα μονοακόρεστο λίπος που σχηματίζεται από τριγλυκερίδια, όπου τα
λιπαρά οξέα που υπάρχουν περισσότερο (62%) είναι το αρεολικό οξύ, το λινελαϊκό οξύ, το παλμιτικό οξύ και το στεατικό οξύ. Είναι, επίσης, πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και πολυφαινόλες, βιταμίνη Ε, φυτοστερόλες και σκουαλένιο, μαζί με προβιταμίνη Α. Οφέλη του ελαιόλαδου Οι ιδιότητές του το καθιστούν απαραίτητη τροφή για την ανθρώπινη υγεία από την παιδική ηλικία, στάδιο κατά το οποίο συμβάλλει στο σχηματισμό των οστών και στη μυελίνωση του εγκεφάλου. Υποστηρίζει, επίσης, το ανοσοποιητικό σύστημα, δρα στη χοληστερόλη, μειώνει τον […]
Keywords
Τυχαία Θέματα
Γιατί να τρώτε κάθε πρωί μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο,