Ο Ολυμπιακός ξεχαρβάλωσε την λειτουργία της ΑΕΚ και είπε στον ΠΑΟΚ "πάρ'το"

Η ΑΕΚ μπήκε στο "Καραϊσκάκης" με μοναδικό στόχο να κερδίσει αλλά δεν το υποστήριξε. Ήθελε να πάρει το ματς και έτσι να κατακτήσει το πρωτάθλημα για δεύτερη σερί χρονιά, δίχως να έχει ανάγκη να περιμένει τον Παναθηναϊκό ή τον Άρη (αντίπαλοι του ΠΑΟΚ).

Ο Ολυμπιακός μπορεί να είναι τρισευτυχισμένος από την παρουσία του στον τελικό του Conference, όμως δεν είναι δεδομένο ότι εκεί θα κερδίσει ντε και καλά την Φιορεντίνα,

συνεπώς κάθε ματς έχει και την ιστορία του. Η ΑΕΚ όχι απλά δεν κέρδισε στον Πειραιά, αλλά υπέστη και άσχημη ήττα και ο θριαμβευτικός άσος του ΠΑΟΚ απέναντι στο "τριφύλλι" φέρνει τους Θεσσαλονικέις σε μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της ιστορίας τους.

Να πάρουν πρωτάθλημα έχοντας κερδίσει κατά σειρά ΑΕΚ, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και Άρη! Θα τα καταφέρει η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου; Θα το ξέρουμε σε λίγα 24ωρα. Για την ώρα, ας σταθούμε στην μάχη που έγινε δίπλα στην θάλασσα του Πειραιά.

Stoiximan Super League: Η βαθμολογία των playoffs μία αγωνιστική πριν από το τέλος

Σε αυτή την μάχη νικητής βγήκε ξεκάθαρα ο Ολυμπιακός. Μεθοδικός, εξαιρετικός, υπομονετικός και μαχητικός. Ξεχαρβάλωσε την λειτουργία της αντιπάλου του μπλοκάροντάς την στο κέντρο, πιέζοντας σωστά και οδηγώντας την σε σκοτωμένες μπάλες. Ορισμένες στιγμές -θα συμφωνήσουν νομίζω και οι φίλοι της ΑΕΚ με αυτό- έμοιαζε να καίγεται αυτός για νίκη- τίτλου και όχι η αντίπαλός του.

Και στο δεύτερο μέρος που σιγά- σιγά οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να τα παίζουν όλα για όλα, οι Πειραιώτες είχαν την εξυπνάδα και το πάθος να κυριαρχήσουν στις μονομαχίες και να κρατήσουν τους τρεις βαθμούς στο σπίτι τους. Τώρα πάνε στην Λεωφόρο και με την άνεση της ισοπαλίας...

Stoiximan Super League: Τα σενάρια της τελευταίας αγωνιστικής, έτσι το παίρνουν ΠΑΟΚ και ΑΕΚ

Το άτιμο το ποδόσφαιρο...

O Αλμέιδα "έσπασε" το ντουέτο Σιμάνσκι- Γιόνσον, βάζοντας τον Πινέδα κεντρικό χαφ και πιο μπροστά τον Αραούχο. Ο Αργεντινός ήθελε από την αρχή να δείξει στον Ολυμπιακό τις διαθέσεις του και ενώ από την πλευρά του ο Μεντιλίμπαρ ξεκίνησε με τους αναμενόμενους συν τον Αποστολόπουλο αριστερό μπακ. Είχε ενδιαφέρον να δούμε πως θα τα πήγαινε ο προερχόμενος από την δεύτερη ομάδα "ερυθρόλευκος" απέναντι σε έναν από τους πιο φορμαρισμένους πλάγιους του πρωταθλήματος, τον Ελίασον.

Αυτό που δεν ξέρω αν περίμενε ο Αλμέιδα, ήταν πως οι "ερυθρόλευκοι" μπήκαν με στόχο να πιέσουν και αυτοί, κάτι που έκαναν καλά. Η ΑΕΚ έβρισκε φάση μόνο όταν γινόταν λάθος στα κόκκινα χαφ ή μια καλή μπάλα προς τους Λιβάι -

Ελίασον. Επίσης, επειδή ανέφερα το ντουέτο Ελίασον- Αποστολόπουλος να πω ότι στην ίδια πλευρά σχηματιζόταν ένα άλλο ζευγάρι αυτό των Ποντένσε- Σιντιμπέ που έδινε προσδοκίες στον Μεντιλίμπαρ.

Και επειδή το ποδόσφαιρο είναι άτιμο, την ίδια σκριβώς στιγμή που ο Ελίασον έπαιρνε πάσα- λουκούμι από τον Λιβάι και έστελνε την μπάλα στην ...Καστέλλα, ο Τάισον δεν αστοχούσε στην Τούμπα. Ο Ολυμπιακός είχε καλύτερη εικόνα από την ΑΕΚ στο πρώτο μέρος, αλλά και οι δυο πήγαν να ξεκουραστούν με κουλούρια στον φωτεινό πίνακα. Και έμενε να δούμε ποια θα ήταν η αντίδραση της Ένωσης που εκείνη την στιγμή είχε περάσει δεύτερη!

Έστελνε για χ- Όρτα

Η ΑΕΚ προσπαθούσε να δουλέψει με τον Ελίασον. Ο Λιβάι πλην της φάσης που έγραψα δεν είχε καλή εικόνα (ο Κάρμο τον είχε ζορίσει), ο Αραούχο λίγα πράγματα και ο Γκατσίνοβιτς μακριά από την απειλή. Από την άλλη πλευρά ο Ποντένσε (θα διαβάσετε και παρακάτω) με τον Φορτούνη λειτουργούσαν καλύτερα, αλλά ο Ελ Καμπί (δείχνει κουρασμένος) είχε περιοριστεί από τους Βίντα και Κάλενς.

Στα χαφ πιο δραστήριοι οι γηπεδούχοι και εκεί έριξε βάρος ο Αλμέιδα στο δεύτερο ημίχρονο με πρώτη κίνηνη τον Γιόνσον αντί του Σιντιμπέ και την μεταφορά του Πινέδα πίσω δεξιά.

Η ΑΕΚ γύρευε το ανοιχτό γήπεδο για να βρει δρόμο προς τον Τζολάκη και ενώ ο Ποντένσε έκανε ό,τι ήθελε με την μπάλα. Ο Πορτογάλος μπήκε από την αρχή καλά , είχε ψυχολογία και κάθε φορά που έβρισκε χώρους άναβαν οι... συναγερμοί στους φιλοξενούμενους.

Και για άλλη μια φορά... μαγικά πράγματα. Την ώρα που είχε δοκάρι ο Φορτούνης με φάουλ, ακριβώς την ίδια είχε και ο Μπάμπα στην Τούμπα. Ο Αλμέιδα με 4-4-2 και Αμραμπατ- Ελίασον στις πλευρές (Πόνσε - Λιβάι μπροστά) έδωσε λίγο μετά το 60' το σύνθημα για να τα παίξει όλα για όλα.

Και εκεί που το έκανε ο Αργεντινός ήρθε το γκολ από τον Όρτα (την ίδια ώρα κέρδισε ο ΠΑΟΚ το πέναλτι για το 2- 0) σε ένα διάστημα που οι "ερυθρόλευκοι" ήταν και πιεστικοί και πάρα πάρα πολύ καλοί. Μόλις έφαγε το γκολ ο Αλμέιδα έβαλε και Τζούμπερ (αντί Λιβάι) - Μάνταλο (αντί Ελίασον).

Ο Όρτα λοιπόν που πολλές φορές έχει κριθεί για τις ανάσες του, ήταν τρομερός στο παιχνίδι. Μάζευε όλες τις μπάλες κινείτο ιδανικά στους χώρους δράσης του και δεν άφηνε περιθωρια στους "κιτρινόμαυρους". Τους έστελνε για χ- όρτα για να παίξουμε και λίγο με το όνομά του.

Και έτσι βρήκε και το δεύτερο γκολ που έβαλε μπουρλότο στο γήπεδο. Η ΑΕΚ ήταν κλειδωμένη και η μόνη λύση ασφαλείας ήταν να παίρνει την μπάλα ο Άμραμπατ και να καλπάζει. Χάρη στην σωματική του δύναμη ήταν δύσκολο να περιοριστεί, αλλά οι περισσότεροι από τους συμπαίκτες του, είχαν πέσει πάνω σε τοίχο!

Ο Ελ Καμπί πάντως πολέμησε παρά τις δυσκολίες με τα στόπερ της Ένωσης, βοήθησε τα χαφ από πίσω του, ενώ ξεκάθαρα η μάχη του κέντρου ήταν κόκκινη. Ο Τζούμπερ μπήκε αργά στο ματς, ήταν ορεξάτος, του έβγαλε ο Τζολάκης ένα σουτ, αλλά γενικά η ΑΕΚ δεν ήταν η ομάδα που μπήκε στο γήπεδο για να πάρει το ματς η γη να γυρίσει ανάποδα!

Αλλαγές και όνειρα!

Στην ΑΕΚ οι άνθρωποι δεν έχουν περιθώρια. Θεωρείται δεδομένο ότι θα κερδίσουν την Λαμία στην τελευταία αγωνιστική και θα προσμένουν ο Άρης να κάνει άλλη μια ζημιά στον ΠΑΟΚ. Η απώλεια του πρωταθλήματος θα κλείσει μια αποτυχημένη χρονιά για την Ένωση.

Με πολλές γκέλες, με πολλούς τραυματισμούς και σίγουρα με την ανάγκη για πολλές αλλαγές στο ρόστερ. Η παρουσία του Αλμέιδα δίνει την σιγουριά ότι υπάρχει ένας άνθρωπος που ξέρει τι να ζητήσει από την ομάδα του. Μια από τα ίδια και για την κόκκινη πλευρά, αφού ο Μεντιλίμπαρ έχει καταφέρει θαύματα από τότε που ανέλαβε δίχως να 'χει κάνει... μισή επιλογή από το ρόστερ με το οποίο εργάζεται.

Ο Ολυμπιακός θα πάει στην Λεωφόρο για να βγει Ευρώπη και μετά με την άνεσή του θα αφοσιωθεί στο να κάνει το όνειρο του κόσμου του πραγματικότητα. Να κατακτήσει Ευρωπαϊκό τρόπαιο...

Keywords
Τυχαία Θέματα