Ολυμπιακός, Conference League: Ο Ελ Κααμπί γράφει ιστορία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, η σύγκριση με Σαλάχ, Ντρογκμπά και Μανέ

Ο Ολυμπιακός το βράδυ της 29ης Μαΐου έχει ραντεβού με την ιστορία, καθώς οι "ερυθρόλευκοι" υποδέχονται ως τυπικά γηπεδούχοι τη Φιορεντίνα στην OPAP Arena στον τελικό του Conference League.

Ένας από τους πολλούς πρωταγωνιστές της μυθικής ευρωπαϊκής πορείας της ομάδας του Χοσέ

Λουίς Μεντιλίμπαρ είναι ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί.

Ο Μαροκινός σκόρερ τους τελευταίους τρεις μήνες, μετά δηλαδή την επιστροφή του από το Κύπελλο Εθνών Αφρικής, βρίσκεται στη ζώνη του λυκόφωτος, έχοντας καταφέρει σε μόλις οκτώ μόλις συμμετοχές του στην τρίτη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση της UEFA να γράψει τη δική του ιστορία.

Ολυμπιακός: Όλα τα γκολ του Αγιούμπ Ελ Κααμπί στην Ευρώπη

Σε αυτά τα ματς ο 30χρονος επιθετικός έχει καταφέρει να βρει δίχτυα 10 φορές και να μοιράσει μία ασίστ, με το μόνο ματς στο οποίο δεν είχε συμμετοχή σε τέρμα του Ολυμπιακού να είναι το εκτός έδρας με αντίπαλο τη Φενέρμπαχτσε, το οποίο οδηγήθηκε στα πέναλτι με τον Κωνσταντίνο Τζολάκη να "ντύνεται" ήρωας.

Το εκπληκτικό αυτό στατιστικό τον φέρνει πρώτο στη λίστα του Conference League με τους παίκτες που έχουν τη μεγαλύτερη επιθετική επίδραση στις ομάδες τους, σε επίπεδο γκολ και ασίστ.

Η συμμετοχή του στα 11 από τα 18 τέρματα των "ερυθρόλευκων" στη διοργάνωση τον τοποθετούν στην κορυφή πάνω από τον Έραν Ζάβι της Μακάμπι Τελ Αβίβ που μέχρι να τον αποκλεισμό του συλλόγου του από τον Ολυμπιακό μετρούσε οκτώ γκολ και μία ασίστ.

Ωστόσο, τα ρεκόρ του "ερυθρόλευκου" γκολεαδόρ δεν σταματάνε εδώ, καθώς εκτός από το γεγονός ότι είναι ο μοναδικός παίκτης στην ιστορία του Ολυμπιακό με πάνω από 10 γκολ σε μία σεζόν στην Ευρώπη, οι 13 φορές που έχει βρει φέτος δίχτυα σε Europa και Conference League του δίνουν μία ξεχωριστή πρωτιά.

Αυτή του κορυφαίου Αφρικανού σκόρερ σε μία αγωνιστική περίοδο σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, αφήνοντας πίσω του τους Σεμπάστιαν Αλέ, Ντιντιέ Ντρογκμπά, Πιερ-Εμερί Ομπαμεγιάνγκ, Σίριλ Ντέσερς, Μοχάμεντ Σαλάχ και Σαντίο Μανέ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ολυμπιακός Conference League, Ελ Κααμπί, Σαλάχ Ντρογκμπά, Μανέ,olybiakos Conference League, el kaabi, salach ntrogkba, mane