Ολυμπιακός: Η επιθυμία παραμονής του Όρτα και η διαδικασία που ξεκίνησε για την υλοποίησή της

Δηλώσεις σαν κι αυτή που έκανε ο Άντρε Όρτα αμέσως μετά το τέλος του κυριακάτικου ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα δεν συγκαταλέγονται στις τυπικές.

Ο Πορτογάλος δημοσιοποίησε ξεκάθαρα, χωρίς περιστροφές, την επιθυμία του να παραμείνει στον Ολυμπιακό και μετά το τέλος του δανεισμού του.

Κι αυτό, η επιθυμία δηλαδή του ποδοσφαιριστή, σε ανάλογες περιπτώσεις είναι το ήμισυ του παντός.

Δεδομένο πως υπάρχει αμοιβαιότητα.

Κι ο Ολυμπιακός θέλει να κρατήσει τον Όρτα. Την περασμένη Πέμπτη (09/05), στην επίσκεψη του ατζέντη του, Κάρλος Γκονσάλβες, στην Αθήνα (ατζέντης και του Κάρμο.

Το οικονομικό και το buy out του Πορτογάλου στόπερ από την Πόρτο στα 18 εκατ. ευρώ είναι το μεγαλύτερο "αγκάθι" εδώ) για να παρακολουθήσει – κατόπιν πρόσκλησης των ερυθρολεύκων, όπως έκαναν και σε άλλους επιφανείς ατζέντηδες, οι οποίοι επίσης ανταποκρίθηκαν – τον επαναληπτικό του ημιτελικού Conference League με την Άστον Βίλα, αυτή η αμοιβαιότητα υπογραμμίστηκε.

Ξεκάθαρες οι προθέσεις Ορτα και Ολυμπιακού

Κι επικυρώθηκε η εκκίνηση της διαδικασίας για τη... μονιμοποίηση του Όρτα στον Ολυμπιακό. Η Μπράγκα είναι ενήμερη για τις προθέσεις τόσο του ποδοσφαιριστή όσο και του συλλόγου. Στη συμφωνία δανεισμού του περασμένου Ιανουαρίου έχει προβλεφθεί οψιόν αγοράς. Το ακριβές ύψος της δεν έχει διευκρινιστεί.

Κατ’ άλλους είναι 4,5 εκατ. ευρώ, κατ’ άλλους 6 (έτσι κι αλλιώς έχουν προβλεφθεί διάφορα μπόνους κατάκτησης στόχων που επηρεάζουν το ακριβές ποσό, ενώ υπάρχει και ένα μέρος που αποδίδεται στην προηγούμενη ομάδα του Πορτογάλου, τους Galaxy του Λος Άντζελες).

Όπως και να ‘χει, όποιο κι αν τελικά είναι το buy out, δεν είναι υποχρεωτικό. Ο Ολυμπιακός (εννοείται πως) καταβάλλοντάς το μπορεί να μην.... ασχοληθεί με την Μπράγκα, αλλά λογικά πράττοντας, θα επιδιώξει να εκμεταλλευτεί αφενός τη δημοσιοποιημένη – και επαναλαμβάνεται, εκφρασμένη στους "αρσεναλίστας" - επιθυμία του Όρτα για παραμονή στους ερυθρόλευκους κι εν συνεχεία το ότι ούτε στον πορτογαλικό σύλλογο φαίνεται να... καίγονται για την εφεξής παραμονή του 28χρονου (παρότι δεσμεύεται με συμβόλαιο ως το καλοκαίρι του ’27).

Οπότε, προφανώς μετά το τέλος των αγωνιστικών υποχρεώσεων των φιναλίστ του Conference League θα ενεργοποιηθεί το διαπραγματευτικό κανάλι – εννοείται και μέσω του ατζέντη του Όρτα, καθώς ο ποδοσφαιριστής είναι δεδομένος σύμμαχος σε αυτήν τη διαπραγμάτευση - για μια πιο συμφέρουσα και το κυριότερο ανάλογη του συνολικού πλαισίου συμφωνία αγοράς που θα ικανοποιήσει την επιθυμία ποδοσφαιριστή και Ολυμπιακού για συνέχιση της συνεργασίας τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα