Padel: Ιδού το μέρος και οι ημερομηνίες για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα! (vid)

Το… φαβορί επιβεβαιώθηκε, με το Κατάρ να αναλαμβάνει τον ρόλο του οικοδεσπότη για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πάντελ του 2024. Η χώρα της Αραβικής Χερσονήσου θα φιλοξενήσει τη σπουδαιότερη διοργάνωση εθνικών ομάδων το διάστημα 28 Οκτωβρίου έως 2 Νοεμβρίου.

Η προσεχής θα είναι η 17η έκδοση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος και συνολικά η δεύτερη που φιλοξενείται στο Κατάρ, έπειτα από εκείνη του 2021. Μάλιστα, το 2022 επίσης το Κατάρ είχε επιλεγεί για να αναλάβει τη διοργάνωση του τουρνουά, κάνοντας όμως πίσω τελευταία στιγμή επικαλούμενο “οργανωτικούς λόγους”.

Δείτε
αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη FIP (@padelfip)

Αν και δεν γνωστοποιήθηκε ποτέ επισήμως, θεωρείται δεδομένο πως το Κατάρ αντιμετώπισε ζητήματα διοικητικής μέριμνας, καθώς λίγες ημέρες μετά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πάντελ ξεκινούσε η δράση στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου, με τους Καταριανούς επίσης ως οικοδεσπότες. Έτσι, η διοργάνωση του πάντελ μεταφέρθηκε στα γειτονικά Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Αυτή τη φορά η δράση θα φιλοξενηθεί στο Khalifa International Tennis & Squash Complex στην Ντόχα. Η διοργάνωση διεξάγεται κάθε δύο έτη (μοναδική εξαίρεση εκείνη του 2020 που μεταφέρθηκε στο 2021 λόγω της Covid-19), με 16+16 εθνικές ομάδες ανδρών και γυναικών να συμμετέχουν. Το φετινό χρηματικό έπαθλο θα φτάσει τις 500.000 ευρώ, μοιρασμένα 50-50 ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες.

Οι εγκαταστάσεις Khalifa International Tennis & Squash Complex, με το κεντρικό κορτ πάνω αριστερά.

Ο Νασέρ Αλ-Κελαϊφί, από τη θέση του προέδρου της Ομοσπονδίας Τένις του Κατάρ (στην οποία υπάγεται και το πάντελ), ανέφερε πως: “Είμαστε κατενθουσιασμένοι που θα φιλοξενήσουμε το FIP World Padel Championship 2024 στο Κατάρ, στις παγκόσμιας κλάσης εγκαταστάσεις μας στο Khalifa International Tennis & Squash Complex στην Ντόχα.

Το Κατάρ διαθέτει ένα εξαιρετικό ρεκόρ φιλοξενίας σπουδαίων και μεγάλων αθλητικών γεγονότων, με τα υψηλότερα στάνταρντ και τις συνθήκες για αθλητές και φιλάθλους να αποτελούν μία ασύγκριτη εμπειρία. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την FIP (Διεθνής Ομοσπονδία Πάντελ) για να προσφέρουμε αυτό το κορυφαίο τουρνουά και να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την αποστολή της FIP προς τη μεγέθυνση και ανάπτυξη του πάντελ παγκοσμίως”.

Ο Νασέρ Αλ-Κελαϊφί.

Αγωνιστικά, Ισπανία και Αργεντινή αναμένεται να είναι ξανά οι δύο πρωταγωνίστριες ομάδες. Στην προηγούμενη έκδοση του τουρνουά, το 2022, οι Ισπανοί στέφθηκαν πρωταθλητές κόσμου σε άνδρες και γυναίκες, με τους Αργεντινούς να είναι φιναλίστ σε αμφότερες τις κατηγορίες.

Οι τελικοί ανδρών και γυναικών του 2022:

The post Padel: Ιδού το μέρος και οι ημερομηνίες για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα! (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα