O Τσίπρας είδε τον Κινέζο πρέσβη στην Αθήνα

Τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ελλάδα και την εξωτερική πολιτική, παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας στον πρέσβη της ΛΔ της Κίνας Du Qiwen, κατά τη σημερινή, εθιμοτυπική συνάντησή τους.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, είχε την ευκαιρία

να αναφερθεί στην επώδυνη πολιτική, οικονομική και κοινωνική συγκυρία που περνάει η χώρα και ο λαός μας και στις καταστροφικές επιπτώσεις των εφαρμοζόμενων νεοφιλελευθέρων πολιτικών της Τρόικας σε εναρμόνιση με την τρικομματική κυβέρνηση.

Ταυτόχρονα παρουσίασε τις συγκεκριμένες και εναλλακτικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε η χώρα να εξέλθει από την κρίση με αναπτυξιακές πολιτικές, που θα επαναφέρουν αξιοπρέπεια και ελπίδα στον ελληνικό λαό. Επίσης επισήμανε «τους άξονες μιας νέας δυναμικής φιλειρηνικής πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής που έχει ανάγκη η χώρα μας και περιλαμβάνεται στον πυρήνα των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ -Ε ΚΜ, με χώρες από τις 5 ηπείρους, τις αναδυόμενες οικονομίες και περιφερειακές ολοκληρώσεις, όπου η ΛΔ της Κίνας κατέχει εξέχουσα θέση».

Από την πλευρά του ο Πρέσβης της ΛΔ της Κίνας παρουσίασε και περιέγραψε εξειδικευμένα την εξωτερική πολιτική της χώρας του στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στην Ελλάδα.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι οι δυο πλευρές εξέφρασαν σύμπτωση απόψεων ιδιαίτερα για την κρίση στη Μέση Ανατολή, τον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία και την ανάγκη εξεύρεσης ειρηνικής πολιτικής λύσης και όχι στρατιωτικής επέμβασης.

Ο Κινέζος πρέσβης συνοδεύονταν από τη σύμβουλο επί πολιτικών θεμάτων κα Zhao Liying και την ακόλουθο κα Xu Huimin, τη δε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούσαν, εκτός από τον πρόεδρο Αλ. Τσίπρα, οι Θοδωρής Δρίτσας και Γιώργος Σταθάκης, βουλευτές, ο Κώστας Ήσυχος, μέλος της ΠΓ του ΣΥΝ, υπεύθυνος για την Εξωτερική Πολιτική και 'Αμυνα, ο Πάνος Τριγάζης, υπεύθυνος του Τμήματος Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥΝ και ο Γιώργος Αυφαντής, διπλωματικός σύμβουλος του προέδρου της Κ.Ο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα