Οργανώνονται οι αντιδράσεις για την κατασκευή αποθηκών πετρελαιοειδών στα κατεχόμενα

18:57 11/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η «εφορία» του «θρησκευτικού ιδρύματος» Λεύκας προτίθεται να μεταφέρει στην ΟΥΝΕΣΚΟ το θέμα της εγκατάστασης αποθήκης πετρελαιοειδών και της δημιουργίας λιμανιού και διυλιστηρίων στην κατεχόμενη περιοχή Καραβοστάσι – Ποταμός του Κάμπου, επειδή θέτει σε κίνδυνο την αρχαία πόλη των Σόλων.

Το βακούφικο, σε ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι τις επόμενες ημέρες θα ενημερώσουν σχετικά την ΟΥΝΕΣΚΟ για να εξασφαλισθεί η εξέταση του θέματος σε διεθνές επίπεδο

και θα εργαστεί κινώντας όλες τις νομικές οδούς, «τοπικές» και διεθνείς, όπως αναφέρεται. Σε πρόσφατη συνεδρίασή τους, προστίθεται, έλαβαν επίσης απόφαση να συστήσουν μια επιτροπή προστασίας. Για να διευρύνουν μάλιστα αυτή τους την απόφαση θα έρθουν σε επαφή με τοπικές και άλλες μη κυβερνητικές οργανώσεις στα κατεχόμενα, εκπρόσωποι των οποίων θα μπορούσαν να συμμετάσχουν σε αυτή την επιτροπή και να ενισχύσουν τις εκδηλώσεις τους.

Στο μεταξύ, η πλατφόρμα ενάντια στη δημιουργία αποθηκών πετρελαιοειδών που ιδρύθηκε στα κατεχόμενα είχε σήμερα συναντήσεις με το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό κόμμα (ΡΤΚ) και το κόμμα Κοινοτικής Δημοκρατίας (ΚΚΔ). Η πλατφόρμα είναι αντίθετη τόσο στη δημιουργία αποθηκών πετρελαίου, όσο και στην κατασκευή αποθηκευτικού χώρου βιομηχανικών και ενεργειακών αποβλήτων στα κατεχόμενα Γαστριά και την Επτακώμη.

Ο πρόεδρος του ΡΤΚ, Οζκάν Γιοργκαντζίογλου έκανε λόγο για αποφάσεις της «κυβέρνησης» που κάνουν «μαύρο το μέλλον» του τόπου, προσθέτοντας πως η εξαγγελία των προαναφερόμενων αποθηκών δεν απαντά σε καμιά ανάγκη της «χώρας» οικονομική, περιβαλλοντική, τουριστική, ούτε και ανάγκη υγρών καυσίμων. Εξέφρασε την αντίθεση του κόμματός του σε αυτές τις επενδύσεις και στήριξη στον αγώνα της πλατφόρμας.

Πρόκειται για ένα «γινάτι» (της ψευδοκυβέρνησης) παρά τις αντιδράσεις της κοινωνίας, δήλωσε μετά τη συνάντηση με την αντιπροσωπεία της πλατφόρμας ο πρόεδρος του ΚΚΔ, Μεχμέτ Τσακιτζί. Επισημαίνοντας ότι πρόκειται για ένα νησί που κερδίζει από τον τομέα των υπηρεσιών, ο κ. Τσακιτζί διερωτήθηκε γιατί κάποιος επιμένει τόσο πολύ σε ένα έργο που δεν είναι προς όφελος του κόσμου, θα επηρεάσει αρνητικά χιλιάδες άτομα και θα επωφεληθούν μόνο συγκεκριμένοι άνθρωποι. «Πίσω από αυτό υπάρχει κάτι ελαττωματικό». Εάν το ΚΚΔ έρθει στην «εξουσία», είπε, το κόμμα του δεν θα δώσει άδεια για την κατασκευή αποθηκών πετρελαίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα