Ντροπή κι αίσχος- 3 περιστατικά σε γνωστό ελληνικό νησί

17:16 22/8/2011 - Πηγή: TVNea
Αγαπητοί αναγνώστες,
Φέτος για διακοπές πήγα στην όμορφη Κέρκυρα, το πανέμορφο νησί του Ιονίου με τις υπέροχες παραλίες με τα καταγάλανα νερά και την παλιά πόλη με τα όμορφα καντούνια (σοκάκια) και τα ωραία καλοδιατηρημένα κλασικά σπίτια και αρχοντικά.
Σε έναν τόσο ωραίο κι ευλογημένο τόπο συνέβησαν τα εξής τρία περιστατικά που σίγουρα βάζουν σε σκέψη όποιον διαβάσει το άρθρο. Να τονίσω πως όλα τα περιστατικά συνέβησαν σε εμένα προσωπικά την Κυριακή 14 Αυγούστου 2011, παραμονή του 15Αύγουστου.
Περιστατικά:

Περιστατικό 1ο
Το απόγευμα πήγα με την οικογένεια μου στην πόλη της Κέρκυρας. Πήγαμε σε ένα μαγαζί με ωραία παραδοσιακά κερκυραϊκά προϊόντα (λικέρ κουμ-κουάρ, γλυκά του κουταλιού κ.ά.)στην καρδιά της πόλης. Εκεί παρασκευάζεται το σπετσερικό, ένα μείγμα μπαχαρικών που χρησιμοποιείται στην παστιτσάδα. Ο καταστηματάρχης μάς είπε ότι θα έχει έτοιμο σε μισή ώρα από τότε. Εμείς του είπαμε, ότι θα περνούσαν μισή ώρα αργότερα, αλλά αυτός είπε ότι όποτε και να πάμε θα περιμένουμε μισή ώρα για να το φτιάξει.
Σχόλιο: Σαν καταστηματάρχης δεν θα έπρεπε να το έχει έτοιμο για όλους τους πελάτες τους.Στις 15 Αυγούστου, μάλιστα στην Κέρκυρα τρώνε παστιτσάδα με σπετσερικό. Αυτός πότε περίμενε να το φτιάξει;
Περιστατικό 2ο
Το βραδάκι πήγαμε σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο, με καφετέρια πολύ ψηλά, με καταπληκτική θέα. Όλα τα τραπέζια όμως ήταν reserve. Τότε, ρωτήσαμε το σερβιτόρο αν μπορούμε να καθίσουμε από τις 8μιση μέχρι τις 9μιση, αφού οι κρατήσεις ήταν για μετά τις 10.Αυτός μας είπε ότι δε γίνεται, γιατί δεν είναι εύκολο να αλλάξουν τραπεζομάντηλο!
Σχόλιο: Δηλαδή, ποια δυσκολία έχει το να αλλάξεις τραπεζομάντηλο;
Περιστατικό 3ο
Αργά το βράδυ, πήγαμε σε μια ταβέρνα με πολύ καλά κρέατα σαλάτες και πίτες. Μόλις πλησιάσαμε, μας είπαν ότι δεν είχαν ψωνίσει καλά! Ανήκουστο, κουζίνακλειστή στις 23:15; Παραμονή 15Αύγουστου που υποτίθεται περιμένουν τον πολύ κόσμο;Έτσι υποδέχονται τους πελάτες;

Και τα τρία περιστατικά μάς βάζουν σε σκέψη. Όμως, οι καταστηματάρχες παραπονιούνται ότι δεν έχουν τουριστική κίνηση κι ότι δε βγάζουν τα προς το ζην. Πρέπει μάλλον να το ξανασκεφτούν.
Παντελής Αναστασόπουλος για το TVnea

Keywords
Τυχαία Θέματα