Σίγουρη η Lotus για την εξαγορά και τη μετονομασία σε Renault

Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η εξαγορά της Lotus από τη Renault. Η γαλλική εταιρεία θα συμμετέχει στη Formula 1 ως ομάδα και όχι μόνο ως κατασκευαστής κινητήρων, έχοντας δείξει από την αρχή σοβαρές προθέσεις για το θέμα. Από την άλλη πλευρά,η βρετανική -για την ώρα ομάδα- θέλει

να μετονομαστεί και πάλι σε Renault, κάτι που είναι θέμα χρόνο να συμβεί.

Το πότε ακριβώς θα συμβεί αυτό είναι άγνωστο για την ώρα. Η Lotus πιστεύει ότι η συμφωνία θα ολοκληρωθεί στο τέλος του έτους, ωστόσο κυκλοφόρησαν φήμες που θέλουν τις ανακοινώσεις να έρχονται στο τελευταίο Grand Prix, στις 29 Νοεμβρίου στο Abu Dhabi. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ομάδας, Matthew Carter, νιώθει σίγουρος για την ολοκλήρωση της συμφωνίας, ενώ λέει πως, αν όλα πάνε καλά, η ομάδα θα ονομαστεί Renault από την επόμενη σεζόν.

Υπάρχει πολύ υψηλή αυτοπεποίθηση. Αν ολοκληρωθεί η συμφωνία τότε, ναι. Η ομάδα δε θα ονομάζεται μετά Lotus· το όνομα αυτό θα φύγει από τη Formula 1. Αυτή τη στιγμή, έχουμε άδεια να χρησιμοποιήσουμε το όνομα Lotus, και η άδεια αυτή θα τερματιστεί. Έτσι, θα μπορούσε κάποιος άλλος να πάρει αυτό το όνομα.

Η Renault έχει στείλει μια επιστολή των προθέσεών της, έτσι οι Renault και Lotus εργάζονται πυρετωδώς, ώστε να σιγουρευτούν πως η συμφωνία θα ολοκληρωθεί. Υπάρχει πρόοδος, αλλά αυτά τα πράγματα παίρνουν χρόνο. Είμαι αρκετά σίγουρος πως η συμφωνία θα πραγματοποιηθεί, αλλά, όπως είπα, χρειάζεται χρόνο γι’ αυτό.

Αν η συμφωνία δεν επιτευχθεί για το 2016, τότε υπάρχει θέμα κινητήρα στην ομάδα του Enstone. Θα μείνει με τη Mercedes ή μήπως θα αλλάξει ξανά σε Renault; Ο Carter λέει πως η αβεβαιότητα αυτή οδηγεί σε δύο διαφορετικά σχέδια του μονοθεσίου, διότι πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο.

Έχουμε δύο επιλογές για τον κινητήρα της επόμενης σεζόν: είτε θα πάμε με τη Mercedes είτε με τη Renault. Προχωράμε στον δρόμο αυτό. Έχουμε δύο σχέδια πάνω στο νέο αυτοκίνητο και δουλεύουμε και στα δύο.

Keywords
Τυχαία Θέματα