Ο ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΠΑΥΛΟΣ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΗ ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΜΥΡΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

Οντως ακατανόητη η εμμονή του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κοζάνης κ. Παύλου να συνεχίζει να διώκει - ως μη όφειλε - ένα ευλαβή λειτουργό του Κυρίου, ο οποίος υπηρετεί την Εκκλησία χωρίς να αποβλέπει εις ίδιον όφελος, αλλά μόνον στη....
δόξα του Κυρίου.

Τον Σεβασμιότατο Κοζάνης τον γνωρίζει η κοινότητα του Αγίου Δημητρίου Αστορίας, επειδή υπηρέτησε εδώ για πολλά χρόνια και συνέβαλε στον εξωραισμό της αίθουσας
τελετών του σχολείου και των ναών της κοινότητας.

Παρακαλούμε θερμά το Σεβασμιότατο να αναθεωρήσει τη στάση του προς τον π. Αυγουστίνο Μύρου ένα αδιάβλητο, χαρισματικό, ανιδιοτελή, πεπαιδευμένο και ιεραποστολικό κληρικό.

Ο Σεβασμιότατος - όπως και κάθε άλλος ιεράρχης- ενδείκνυνται, όχι μόνον να μη διώκει κληρικούς του αναστήματος του π. Αυγουστίνου Μύρου, αλλά καθηκόντως να τους προωθεί για να εκλεγούν επίσκοποι.

Τον π. Αυγουστίνο Μύρου γνώρισα ως λαικό πριν πολλές δεκαετίες στο βιβλιοπωλείο του “Σταυρού” στην Αθήνα. Οποτε πήγαινα εκεί για να αγοράσω βιβλία - και αυτό γινόταν τακτικά - συναντούσα τους πράγματι ιεραποστολικούς και σεμνούς λαικούς τότε κ. Πήχο και ένα άλλο αδύνατο κύριο που αντιλαμβάνομαι ότι τώρα είναι μοναχός στη Λογγοβάρδα, όπως και τον τότε λαικό κ. Μύρου. Και οι τρεις εργάζονταν ως κατηχητές μάλλον παρά ως υπάλληλοι βιβλιοπωλείου.

Οχι μόνον αυτό. Ενθυμούμαι τον τότε λαικό κ. Μύρου να μιλά μεν υπέρ των 12 Μητροπολιτών, αλλά με εκκλησιαστική γλώσσα, χωρίς να εκτρέπεται σε ύβρεις κατά του Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ ή των μοιχεπιβατών. Και όχι μόνον ο ίδιος συμπεριφερόταν με ευπρέπεια και εκκλησιαστικό ήθος, αλλά αν κάποιος από την ομήγυρι των πελατών του βιβλιοπωλείου μιλούσε με έλλειψη σεβασμού προς τον αείμνηστο Αρχιεπίσκοπο ή τους μοιχεπιβάτες, χωρίς να τον προσβάλλει, τον ανακαλούσε με ευγένεια και διάκριση σε τάξη.

Με αυτά τα δεδομένα διερωτώμαι για ποιο λόγο ο Σεβασμιότατος Κοζάνης διώκει αντί να αξιοποιεί στο έπακρον ένα κληρικό διαμάντι όπως τον π. Αυγουστίνο Μύρου και εξαναγκάζει με την ακατανόητη συμπεριφορά του 500 τόσους πιστούς να στείλουν επιστολή διαμαρτυρίας στη Σύνοδο.

Προσευχόμαστε ο Κύριος να λαλήσει αγαθά εις την καρδίαν του Σεβασμιότατου Κοζάνης για να ενεργήσει ως πνευματικός πατέρας του ποιμνίου του.

Δεν είναι κρίμα να αφήσει ανεξίτηλες επιγραφές πικρίας στην καρδία του ποιμνίου του για την απομάκρυνση του πνευματικού τους πατέρα, την ώρα που ο ίδιος φρόντισε να αφήσει πλάκες από μάρμαρο πολυτελείας με το όνομά του για να μαρτυρούν τη συμβολή του στον εξωραισμό ναών και κοινωφελών ιδρυμάτων στην Αστόρια;

panayiotistelevantos.blogspot.comΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα