Aκρίβεια: Γιατί ξεφεύγουν οι τιμές σε καφέ και φρούτα εποχής – Ρεκόρ πληθωρισμού και τον Απρίλιο

Χωρίς φρένα τρέχουν οι τιμές των βασικών ειδών στα σούπερ μάρκετ οι οποίες έχουν αυξηθεί από 20% έως 30%!

Ειδικότερα και σύμφωνα με τη  Eurostat ο ρυθμός αύξησης του πληθωρισμού στη χώρα κινήθηκε στο 3,4%  τον Μάρτιο, παρουσιάζοντας  αύξηση σε σχέση με τον Φεβρουάριο που ήταν 3,1%. Μάλιστα η Ελλάδα έχει την 5η χειρότερη επίδοση από όλες τις χώρες της Ε.Ε.. Συγκεκριμένα η Κροατία είχε πληθωρισμό στο +4,9% σε ετήσια βάση τον Μάρτιο, η Αυστρία +4,2%, η Εσθονία

+4,1%, το Βέλγιο +3,8%, η Σλοβενία 3,4%), η Ισπανία 3,2%. Αντιθέτως, η Πορτογαλία έχει 2,6% ενώ η Κύπρος έχει σταθεροποιηθεί στο 1,3%.

Μάλιστα η ακρίβεια δεν πρόκειται να κοπάσει …  σύμφωνα με τις προβλέψεις του Παναγιώτη Γεωργιάδη, εκπρόσωπου του ΙΝΚΑ, ο οποίος τονίζει ότι «αποκλιμάκωση των τιμών δυστυχώς δεν βλέπουμε να υπάρχει».

Χαρακτηριστικό  παράδειγμα είναι τα φρούτα τα οποία συνεχίζουν να τραβούν την ανηφόρα . Για παράδειγμα τα κεράσια φέτος ξεπέρασαν τα 15 ευρώ το κιλό, ενώ πέρυσι την ίδια εποχή κυμαινόταν και πάλι πανάκριβα περί τα τα 7 ευρώ το κιλό!

Ακόμα και ο καφές take away αναμένεται να ανατιμηθεί περί 10% – 20%, ενώ την  ίδια ώρα η συσκευασία 200 γραμμαρίων σήμερα κοστίζει 8,50 ευρώ, ενώ, πριν από τρία χρόνια κόστιζε 5 ευρώ.

Την ίδια ώρα η αύξηση στη τιμή του ελαιολάδου έχει φθάσει το 86%.

Διαβάστε επίσης:

ΑΑΔΕ: Προχωράει η ενσωμάτωση αρμοδιοτήτων ΔΟΥ στο ΚΕΦΟΚ Αττικής – Νέες ημερομηνίες έναρξης λειτουργίας υπηρεσιών στη Θεσσαλονίκη

Φορολογικές δηλώσεις: Με αργούς ρυθμούς η υποβολή – Σπεύδουν κυρίως όσοι περιμένουν επιστροφή

Κατακόρυφη η αύξηση στις τιμές των ακινήτων

Keywords
Τυχαία Θέματα
Aκρίβεια, – Ρεκόρ, Απρίλιο,Akriveia, – rekor, aprilio