Eurovision 2024: Με παλαιστινιακή μαντίλα στη σκηνή ο Eric Saade – Αντιδρά η EBU

Με την παλαιστινιακή μαντίλα δεμένη στο χέρι του εμφανίστηκε ο Eric Saade στο opening act του Πρώτου Ημιτελικού στην Malmo Arena, παρά το γεγονός ότι οι παλαιστινιακές σημαίες και τα σύμβολα έχουν απαγορευτεί στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

Ο Σουηδός καλλιτέχνης, παλαιστινιακής καταγωγής, είχε εκπροσωπήσει τη Σουηδία το 2011, κερδίζοντας μάλιστα

την τρίτη θέση, ενώ έχει υποστηρίξει την αποβολή του Ισραήλ από τον διαγωνισμό για την κατοχή στην Παλαιστίνη και την επίθεση στη Γάζα.

Το Ισραήλ, ωστόσο, συμμετέχει κανονικά στον διαγωνισμό, παρόλο που το τραγούδι του έχει χαρακτηριστεί πολιτικό.

Some news from Eurovision

The Swedish-Palestinian artist Eric Saade (who came in third place in ESC 2011) showed up in the opening act with a keffiyeh and a Palestinian flag to protest Israel's participation in the Eurovision Song Contest amidst the genocide in Gaza. pic.twitter.com/F8CTnNFr0R

— Omar El Fares عُمَر الفارس (@3lfares) May 7, 2024 Δεν δημοσιεύτηκε η εμφάνιση του Eric Saade στο Instagram

Ο επίσημος λογαριασμός της Eurovision στο Instagram δεν δημοσίευσε την εμφάνιση του σε αντίθεση με τις άλλες εμφανίσεις.

Η απάντηση της EBU 

Από τη μεριά της, η διοργανώτρια Αρχή της Eurovision 2024, η Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεόρασης (EBU) εξέφρασε τη θλίψη της για το γεγονός ότι ο καλλιτέχνης «δεν συμβιβάστηκε με τη μη πολιτική φύση του διαγωνισμού».

«Ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision είναι μια ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή. Όλοι οι ερμηνευτές γνωρίζουν τους κανόνες του Διαγωνισμού και λυπούμαστε που ο Eric Saade επέλεξε να συμβιβάσει τη μη πολιτική φύση της εκδήλωσης. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να το συζητήσουμε μαζί σας μετά τη ζωντανή μετάδοση, εάν χρειαστεί» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης:

Eurovision: Το BBC αποθέωσε την Ελένη Φουρέιρα για την εμφάνισή της στον Α’ Ημιτελικό (Videos)

Eurovision 2024: Τι τηλεθέαση έκανε ο Α΄ Ημιτελικός

Bernard Pivot: H λογοτεχνία, η τηλεόραση και ο μεθυσμένος Μπουκόφσκι… (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Eurovision 2024, Eric Saade – Αντιδρά, EBU,Eurovision 2024, Eric Saade – antidra, EBU