«Απασφάλισε» ο Κιμ: Εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα στη Θάλασσα της Ιαπωνίας

Σε νέες πυραυλικές δοκιμές προχώρησε το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ, προκαλώντας ανησυχία στις γειτονικές του χώρες στην ανατολική Ασία.

Συγκεκριμένα, η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε έναν αριθμό «βαλλιστικών πυραύλων μικρού βεληνεκούς» προς τη Θάλασσα της Ιαπωνίας, ανακοίνωσε ο νοτιοκορεατικός στρατός, η πιο πρόσφατη σε μια σειρά δοκιμών στις οποίες έχει προχωρήσει η Πιονγκγιάνγκ από την αρχή του έτους. Η εκτόξευση αυτή πραγματοποιήθηκε μερικές ώρες αφού η αδελφή του

ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν διέψευσε τις καταγγελίες ότι η Πιονγκγιάνγκ έχει παραδώσει όπλα στη Ρωσία.

Ο νοτιοκορεατικός στρατός ανακοίνωσε ότι οι πύραυλοι εκτοξεύθηκαν από την πόλη Γουονσάν στις ανατολικές ακτές της Βόρειας Κορέας και διήνυσαν περίπου 300 χιλιόμετρα προτού πέσουν στη θάλασσα. Σύμφωνα με το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων NHK, το οποίο επικαλέστηκε κυβερνητικές πηγές, φαίνεται ότι εκτοξεύθηκε ένας πύραυλος, ο οποίος «έμοιαζε να είναι μικρού βεληνεκούς και έχει ήδη πέσει» στη θάλασσα.

Νέα παρέμβαση της Κιμ Γιο Γιονγκ

Λίγες ώρες νωρίτερα η Κιμ Γιο Γιονγκ, αδελφή του Βορειοκορεάτη ηγέτη, δήλωσε ότι η Πιονγκγιάνγκ «δεν έχει καμία πρόθεση να εξάγει τις στρατιωτικές τεχνικές της ικανότητες προς οποιαδήποτε χώρα», σύμφωνα με ανακοίνωση που μεταδόθηκε από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA. Η ίδια κατηγόρησε τη Σεούλ και την Ουάσιγκτον ότι «παραπλανούν την κοινή γνώμη με ψευδείς φήμες, σύμφωνα με τις οποίες τα όπλα που παράγει (η Βόρεια Κορέα) “έχουν στόχο να εξαχθούν στη Ρωσία”».

«Τα τακτικά όπλα, περιλαμβανομένων των εκτοξευτήρων πολλαπλών ρουκετών και των πυραύλων που επιδείξαμε πρόσφατα, παράγονται για να εκπληρώσουν μία και μόνο αποστολή», εξήγησε η Κιμ Γιο Γιόνγκ, προσθέτοντας ότι μόνος στόχος τους είναι να αποτελέσουν αποτρεπτικό παράγοντα έναντι της επιθετικότητας του στρατού της Νότιας Κορέας.

Σημειώνεται, πάντως, ότι η εκτόξευση των βαλλιστικών πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα πραγματοποιήθηκε μία ημέρα μετά τα κοινά γυμνάσια της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας.

Διαβάστε επίσης

Ο Κάρολος… «πιο έξαλλος από ποτέ» – Η κίνηση Χάρι και Μέγκαν που τον εξόργισε (Photos)

Κυκλοφοριακό χάος από… αρκούδα στη νότια Καλιφόρνια (video)

Εφτασαν στη Γάζα τα πρώτα φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια, μέσω της προσωρινής προβλήτας

Keywords
Τυχαία Θέματα
Απασφάλισε, Κιμ, Εκτοξεύσεις, Βόρεια Κορέα, Θάλασσα, Ιαπωνίας,apasfalise, kim, ektoxefseis, voreia korea, thalassa, iaponias