Χορός εκατομμυρίων στην TV με τις μεταγραφές της νέας σεζόν – Τα χρυσά συμβόλαια και οι περικοπές

Ήταν να μην γίνει η αρχή. Η ολοκλήρωση της συνεργασίας Mega-Μενεγάκη λόγω διάστασης των δύο πλευρών σε θέματα προγράμματος και (κυρίως) στα οικονομικά ήταν αφορμή για καραμπόλα ή, αν προτιμάτε, για αλυσιδωτή αντίδραση.

Κοντά σε αυτή την εξέλιξη, προέκυψε ανάγκη για ενίσχυση της ενημέρωσης στην πρωινή ζώνη του σταθμού- και λόγω Ευρωεκλογών- σταμάτησε πρόωρα η εκπομπή «Mega καλημέρα», αξιοποίησε τη στιγμή η Ελεονώρα Μελέτη,

διεκδικώντας θέση στην Ευρωβουλή (με τη ΝΔ), κατεβαίνει ως υποψήφιος (επίσης με τη ΝΔ) και ο Γιώργος Αυτιάς .

Εν τω μεταξύ μια μουρμούρα – διακριτικά, που όμως δύσκολα κρυβόταν – είχε αναπτυχθεί στον Σκάι με τη Φαίη Σκορδά και τις χαμηλές πτήσεις τηλεθέασης που συνέχισε να σημειώνει και φέτος παρά το «αλμυρό» συμβόλαιο που είχε καταφέρει.

Μέσα σε όλα προέκυψε και η διάσταση και η – άδοξη- συνύπαρξη Γιώργου Παπαδάκη – Μαρίας Αναστασοπούλου και είναι αμφίβολη η συνεργασία με τον σταθμό, με αποτέλεσμα να ανεβαίνει η θερμοκρασία στο τηλεοπτικό μεταγραφικό παζάρι.

Οι μπίλιες στο τραπέζι άρχισαν να κινούνται και για λόγους προγραμματικών σχεδιασμών τηλεοπτικών σταθμών.

Όλες αυτές οι παράμετροι επηρεάζουν το τηλεοπτικό χρηματιστήριο (υπερ)αξιών.

Πιο έντονη είναι η ροπή της Φαίης Σκορδά προς το Mega – ζυγίζει και πρόταση του ΑΝΤ1 – παρότι, όπως λέγεται, το μηνιάτικο είναι διαφοροποιημένο (προς τα κάτω), συγκριτικά με εκείνο που είχε στον Σκάι, αλλά με διψήφιο αριθμό πριν από τα τρία μηδενικά. Δεν αποκλείεται να λειτουργήσει αντισταθμιστικά τυχόν συμφωνία στα ποσοστά από χορηγούς και άλλα διαφημιστικά.

Με σφικτή οικονομική διαχείριση ο Σκάι φαίνεται να έχει κάνει τα κουμάντα του προκειμένου να κάνει την – οικονομική – «υπέρβασή» του ώστε να έχει από του χρόνου τη Φαίη Μαυραγάνη τα πρωινά του Σαββατοκύριακου. Σε αυτή την εκδοχή, δεν αποκλείεται η Μαρία Αναστασοπούλου να παραμείνει στον ΑΝΤ1 και να «κουμπώσει» στη θέση της Μαυραγάνη. Υπάρχει δε σοβαρή πιθανότητα να επιστρέψει στο κανάλι του Αμαρουσίου και ο Παναγιώτης Στάθης.

Την Αναστασοπούλου φλερτάρει όμως και το Mega – έχει «ξέφωτα» στο πρόγραμμα του, είπαμε- και θα μπορούσε να καλύψει. Άρχισε εσχάτως να την «πολιορκεί» και το Action 24. Το κανάλι της Καλλιθέας βολιδοσκόπησε και την Αναστασία Γιάμαλη (του Kontra Channel).

Για παράδειγμα ο Σκάι θέλει να ενισχύσει από του χρόνου το ενημερωτικό πρόγραμμα και στο ψυχαγωγικό να έχει πιο ελεγχόμενο/ευέλικτο περιεχόμενο, το οποίο αν κάτι δεν πάει καλά να μην του κοστίσει «ακριβά» σε περίπτωση που πάρει απόφαση για τυχόν αναπρογραμματισμό.

To Mega θέλει ενημερωτική εκπομπή στην πρωινή ζώνη του καθημερινού του και ενημερωτική εκπομπή το Σαββατοκύριακο. Στον Αlpha έπειτα από την ολοκλήρωση συνεργασίας με την Τατιάνα Στεφανίδου, φαίνεται – για την ώρα – να μην «καίγονται» για κάτι ανάλογο και μάλλον θα «επενδύσουν» σε οικονομική τακτική (σειρά του σταθμού σε επανάληψη, με σίγουρη απόδοση, όπως η «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα»).

Φαίνεται πάντως πως τα «χρυσά» συμβόλαια από του χρόνου δεν θα είναι πάρα πολλών καρατίων και επειδή τα μπάτζετ των καναλιών επηρεάζονται από τις αναπροσαρμοσμένες επιχορηγήσεις του νέου φορέα «Δημιουργική Ελλάδα» (αντί του ΕΚΟΜΕ) για τις ελληνικές σειρές, οι οποίες του χρόνου θα είναι σημαντικά λιγότερες από φέτος.

Διαβάστε επίσης:

Πέμπτο σε τηλεθέαση το «Maestro» λόγω Netflix

Τηλεθέαση: «Ανεβασμένοι» Alpha και ΣΚΑΪ την Πέμπτη (16/5) αλλά στην κορυφή το Mega

Open: Τις σκέψεις για δεύτερο γάμο μοιράζεται η Δέσποινα Βανδή με τον Θέμη Γεωργαντά στο «After dark»

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χορός,choros