Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ που ενισχύει τη φαρμακευτική δαπάνη με επιπλέον 300 εκατ. ευρώ από το RRF- Πως και που θα διανεμηθούν τα χρήματα

Με καθυστέρηση αρκετών εβδομάδων, δημοσιεύτηκε χθες σε ΦΕΚ η απόφαση την οποία υπογράφουν ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης και ο Υφυπουργός Οικονομικών, Αθανάσιος Πετραλιάς, που περιγράφει με ποιο τρόπο και σε ποιους οργανισμούς της Υγείας, θα μοιραστούν τα 300 εκατ. ευρώ για την προμήθεια φαρμάκων.

Πρόκειται για χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (RRF), που θα προστεθούν στην συνολική

φαρμακευτική δαπάνη της χώρα μας.

Αναλυτικά τα 300 εκατ. ευρω για το έτος 2024 κατανέμονται:

80 εκατ. ευρώ́ για τη φαρμακευτική́ δαπάνη των φαρμακεία κοινότητας του ΕΟΠΥΥ. 100 εκατ. ευρώ για τη φαρμακευτική́ δαπάνη για Φάρμακα Υψηλού Κόστους (Φ.Υ.Κ.) των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ. 120 εκατ. ευρώ για τη φαρμακευτική δαπάνη των νοσοκομείων του ΕΣΥ.

Ακόμη, στην κοινή απόφαση αναφέρεται χαρακτηριστικά πώς «μέχρι την οριστικοποίηση των απολογιστικών στοιχείων της ετήσιας φαρμακευτικής δαπάνης του ΕΟΠΥΥ, της φαρμακευτικής δαπάνης των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ, καθώς και της νοσοκομειακής φαρμακευτικής δαπάνης των νοσοκομείων του ΕΣΥ και του Γ.Ν.Θ. Παπαγεωργίου για το έτος 2024, τα σημειώματα επιβολής αυτόματης επιστροφής (clawback) για το εν λόγω έτος θα εκδοθούν επί τη βάσει των ετήσιων συνολικών ορίων των ανωτέρω κατηγοριών δαπανών για το 2024.

Τυχόν διαφορές που θα προκύψουν μετά την έκδοση των ανωτέρω απολογιστικών στοιχείων για το έτος 2024, θα βεβαιωθούν με την έκδοση νέων σημειωμάτων επιβολής αυτόματης επιστροφής (clawback) εντός του ιδίου έτους».

Διαβάστε επίσης

Ελληνική Εταιρία Λοιμώξεων για το εμβόλιο της Astra Zeneca: «Η υπεύθυνη ενημέρωση σώζει από τη θρησκοληψία και τον τσαρλατανισμό»

Πασίγνωστα αναλγητικά που μεταβολίζονται σε μορφίνη δεν χρειάζονται συνταγογράφηση –Αντιδρούν οι φαρμακοποιοί με την ακατανόητη απόφαση

«Γυμνό» το ΕΣΥ από νοσηλευτές: Ένας νοσηλευτής ανά 35-40 ασθενείς – Πως αυξάνεται η θνησιμότητα στους ασθενείς

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δημοσιεύθηκε, ΚΥΑ, RRF-,dimosiefthike, kya, RRF-