ΕΡΤ; Στις 14 Ιουνίου το θεματικό κανάλι ΕΡΤkids στο ERTFLIX – Με18ωρο πρόγραμμα

Με το που θα τελειώσει το σχολικό έτος, για τα παιδιά του δημοτικού, θα πραγματοποιηθεί η επίσημη έναρξη λειτουργίας του ειδικού καναλιού ΕΡΤKids της ΕΡΤ το περιεχόμενο του οποίου σχεδιάστηκε για να απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας (έως 11 ετών).

Το περιεχόμενο του ΕΡΤKids θα καλύπτει 18 ώρες προγράμματος με έναρξη μεταδόσεων στις 06.00. Κάθε έξι ώρες το πρόγραμμα θα επαναλαμβάνεται.

Το μενού του περιεχομένου αποτελείται από σειρές animation,

ντοκιμαντέρ για παιδιά και ταινίες.

Το ΕΡΤικό κανάλι για παιδιά, στην αρχική περίοδο λειτουργίας του, θα αντλεί περιεχόμενο από το οπτικοακουστικό αρχείο της ΕΡΤ.

Στην πορεία (από το Σεπτέμβριο το πιθανότερο) θα ανεβαίνει στο ΕΡΤKids πρωτογενές περιεχόμενο παραγωγής ΕΡΤ.

Αν και αρχικά θεωρήθηκε ακριβό ένα τέτοιο εγχείρημα – η παραγωγή παιδικού προγράμματος από την ίδια την ΕΡΤ, δηλαδή – φαίνεται πως, ακριβώς διότι ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός έχει γράψει ιστορία στο παιδικό πρόγραμμα εσωτερικής παραγωγής, αλλά και επειδή χρηματοδοτείται από τα ελληνικά νοικοκυριά μέσω του ανταποδοτικού τέλους στους λογαριασμούς ρέυματος – επανενεργοποιεί τις εξειδικευμένες δομές που έχει ώστε να παράξει πρωτότυπο περιεχόμενο για παιδιά δύο έως 11 ετών.

Στην πρώτη περίοδο λειτουργίας μέσω ERTFLIX τα παιδιά θα μπορούν να παρακολουθήσουν μεταξύ άλλων επεισόδια των εκπομπών «Kookooland», «Τα 1000 χρώματα του Χρήστου»«Φλουπαλού», «Ο γύρος του κόσμου με 80 βιβλία», «Αειθμοκυβάκια» κ.ά.

Επίσης σαν ραντεβού το ΕΡΤKids θα μεταδίδει κάθε Κυριακή μετά τις 12.00 ταινία animation.

Διαβάστε επίσης

Η Βανδή αποθεώνει Κασσελακη – Τι είπε στον Θέμη Γεωργαντά

Μέχρι και ο Νατσιός κάνει περίπατο σε «συνεντεύξεις»

Χορός εκατομμυρίων στην TV με τις μεταγραφές της νέας σεζόν – Τα χρυσά συμβόλαια και οι περικοπές

Keywords
Τυχαία Θέματα