Ισπανία: Δεν παραιτείται από πρωθυπουργός ο Σάντσεθ – Τι ανακοίνωσε στο διάγγελμά του (video)

Την απόφασή του να μην παραιτηθεί ανακοίνωσε τελικά στο διάγγελμά του ο Πέδρο Σάντσεθ, μετά τις αμφισβητούμενης εγκυρότητας καταγγελίες, που ήθελαν τη σύζυγο του να εμπλέκεται σε υπόθεση διαφθοράς.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός δήλωσε ότι θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του «με ακόμη μεγαλύτερη δύναμη» μετά από ημέρες περισυλλογής.

«Έχω αποφασίσει να συνεχίσω» είπε στο διάγγελμα του ο Σάντσεθ.

Ο Σάντσεθ δήλωσε επίσης ότι ενημέρωσε τον βασιλιά Φίλιππο ΣΤ’ για την απόφασή του.

Η απόφαση του Σάντσεθ να συνεχίσει βάζει τέλος σε μια εβδομάδα κατά την οποία επικράτησε περαιτέρω

αναταραχή στα πολιτικά πράγματα της Ισπανίας λόγω του ενδεχομένου να διεξαχθούν νέα ψηφοφορία στο κατακερματισμένο κοινοβούλιο για να επιλεγεί νέος πρωθυπουργός ή ακόμη και οι τέταρτες βουλευτικές εκλογές μέσα σε πέντε χρόνια.

Τι προηγήθηκε

Ο Σάντσεθ, 52 ετών, αιφνιδίασε τόσο αντιπάλους όσο και συμμάχους όταν ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι αναστέλλει για μερικές ημέρες τα δημόσια καθήκοντά του για να εξετάσει το ενδεχόμενο να παραιτηθεί, προκαλώντας μεγάλες διαδηλώσεις οπαδών του το σαββατοκύριακο στη χώρα.

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας ανέφερε σε ανοικτή επιστολή προς τους πολίτες που δημοσιοποίησε μέσω X πως ήθελε να ζυγίσει αν αξίζει τον κόπο να συνεχίσει τη θητεία του με δεδομένες αυτές που χαρακτήρισε ανυπόστατες κατηγορίες σε βάρος της συζύγου του, τη «λάσπη» της δεξιάς και της άκρας δεξιάς.

Ήθελε να αποφασίσει «αν θα συνεχίσει να είναι επικεφαλής της κυβέρνησης ή να παραιτηθεί», να αποποιηθεί αυτή «τη μεγάλη τιμή», εξήγησε.

Τις κατηγορίες σε βάρος της κυρίας Γκόμεθ, που δεν έχει δημόσιο αξίωμα, διατύπωσε η οργάνωση Manos Limpias («Καθαρά Χέρια»), προσάπτοντάς της άσκηση αθέμιτης επιρροής έναντι ανταλλάγματος και διαφθορά. Αργότερα, η οργάνωση αναγνώρισε πως οι κατηγορίες βασίζονται σε δημοσιεύματα του Τύπου που ενδέχεται να είναι αναληθή.

Η εισαγγελία της Μαδρίτης εισηγήθηκε την περασμένη εβδομάδα η προκαταρκτική έρευνα σε βάρος της κυρίας Γκόμεθ να μπει στο αρχείο.

Διαβάστε επίσης:

Ντόναλντ Τραμπ: Οι βαλκανικές μπίζνες του τέως προέδρου των ΗΠΑ – Οι αμφιλεγόμενες επενδύσεις που προκαλούν αντιδράσεις (photos/videos)

Μεξικό: Σοκαριστικό δυστύχημα με ανατροπή λεωφορείου, τουλάχιστον 14 νεκροί (photos/video)

Ανεμοστρόβιλοι «σαρώνουν» τις ΗΠΑ, τουλαχιστον 5 νεκροί – Εικόνες απόλυτης καταστροφής (photos/videos)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ισπανία, Σάντσεθ –,ispania, santseth –