Κάτω από το νερό και η Ινδονησία – Δεκάδες οι νεκροί (Video)

Η Ινδονησία είναι άλλη μία περιοχή του πλανήτη η οποία πνίγεται από καταστροφικές πλημμύρες αφού τουλάχιστον 28 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ανάμεσά τους και παιδιά, και τέσσερις ακόμη αγνοούνται έπειτα από ξαφνικές πλημμύρες και κατολισθήσεις που σημειώθηκαν στο δυτικό τμήμα της επαρχίας Σουμάτρα, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

«28 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και εξακολουθούμε να αναζητούμε άλλους τέσσερις που αγνοούνται», δήλωσε ο Αμπντούλ Μάλικ επικεφαλής της ομάδας έρευνας και διάσωσης.

Pray for Sumbar
Sumatra Barat
West Sumatra, Indonesia.
Cold lava

flood (Merapi volcano)
pic.twitter.com/msOsIx2pcG

— Rizky Wisnoentoro (@RWPhD) May 12, 2024

Κατολισθήσεις σημειώθηκαν στις περιοχές Αγκάμ και Τανάχ Ντάταρ στο δυτικό τμήμα της Σουμάτρα περίπου στις 22:30 χθες το βράδυ (τοπική ώρα,μ 18:30 ώρα Ελλάδας).

Επί ώρες καταρρακτώδης βροχή έπληττε την περιοχή με αποτέλεσμα να προκληθούν ξαφνικές πλημμύρες και κρύα λάβα να κυλήσει από το βουνό Μαράπι, ένα ηφαίστειο που βρίσκεται στη δυτική Σουμάτρα.

Η εθνική υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών (BNPB) ανακοίνωσε ότι από τις χθεσινές πλημμύρες έχουν υποστεί ζημιές 84 κατοικίες και 16 γέφυρες, ενώ πρόσθεσε ότι χρησιμοποιούνται βαρέα μηχανήματα για να ανοίξουν οι δρόμοι.

#May 6-7, 2024 #Indonesia The #National #Disaster #Management #Agency said 13 #people were killed in #floods and #landslides in #South #Sulawesi

The real cause of #climatechange is the #climate #cycle12000year
It is necessary to create a #UnifiedScientificCenter#News pic.twitter.com/W0NZM9bHGi

— Kiara (@Kiara9434295838) May 7, 2024

Η κρύα λάβα είναι ένα μίγμα από διάφορα υλικά που προέρχονται ένα ηφαίστειο: στάχτη, πέτρες, άμμος. Με τη βροχή αυτά τα υλικά αναμιγνύονται και ρέουν από τον κρατήρα.

Οι κατολισθήσεις και οι πλημμύρες είναι συχνές στην Ινδονησία στη διάρκεια της εποχής των βροχών. Τον Μάρτιο τουλάχιστον 26 άνθρωποι εντοπίστηκαν νεκροί έπειτα από κατολίσθηση στο δυτικό τμήμα του νησιού Σουμάτρα.

Διαβάστε επίσης:

Eurovision 2024: Όταν πάγωσε η αίθουσα με την βαθμολογική εκτίναξη του Ισραήλ στην πρώτη θέση – Πώς εξελίχθηκε το θρίλερ

Νέμο: Ο θρίαμβος στην Eurovision, τα μηνύματα του «The Code» και τι είναι το «non-binary» άτομο

Αφγανιστάν: Εκατοντάδες νεκροί και χιλιάδες τραυματίες σε πλημμύρες

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κάτω, Ινδονησία – Δεκάδες, Video,kato, indonisia – dekades, Video