Κρήτη: Εφημερεύει χειρουργός χωρίς αναισθησιολόγο και αναισθησιολόγος… χωρίς χειρουργό

Νέα καταγγελία για προβλήματα με τις εφημερίες των νοσοκομείων βλέπει το φως της δημοσιότητας. Το νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου αλλά και τα νοσοκομεία της Σητείας και Ιεράπετρας εφημερεύουν με κενά… σε αναισθησιολόγο και χειρουργό με το οξύμωρο της υπόθεσης να θέλει τον έναν γιατρό να εφημερεύει χωρίς τον άλλο…

Πιο συγκεκριμένα, εργαζόμενοι του νοσοκομείου του Αγίου Νικολάου Κρήτης καταγγέλλουν ότι εφημερεύει

αναισθησιολόγος και δεν εφημερεύει Γενικός χειρουργός ενώ επίσης αναφέρουν ότι αντίστοιχα στα νοσοκομεία Σητείας και Ιεράπετρας εφημερεύει γενικός χειρουργός και δεν εφημερεύει… αναισθησιολόγος.

Την ίδια ώρα στα «κάγκελα» βρίσκονται οι νοσοκομειακοί γιατροί με την εγκύκλιο που αλλάζει τη σειρά αναμονής για ειδικότητα. Το προεδρείο της ΕΙΝΑΠ, καταγγέλλει ότι η επιλογή των γιατρών ανατίθεται σε συγκεκριμένη ομάδα καθηγητών, οι οποίοι θα αποφασίζουν ποιοι πτυχιούχοι Ιατρικής θα ξεκινούν ειδικότητα “κατά προτεραιότητα” και ποιοι ειδικευμένοι ιατροί θα ξεκινούν εξειδίκευση “κατά προτεραιότητα” σε όλα τα τμήματα του ΕΣΥ και σε όλες τις πανεπιστημιακές κλινικές. Αυτό το γεγονός τους βρίσκει κάθετα αντίθετους και ζητούν να αποσυρθεί η επίμαχη εγκύκλιος.

Η ΕΙΝΑΠ τονίζει ότι είναι αναγκαία η κάλυψη όλων των κενών θέσεων που υπάρχουν και απαιτεί να προσληφθούν άμεσα ειδικευμένοι και ειδικευόμενοι γιατροί χωρίς καμία άλλη προϋπόθεση πέραν του πτυχίου Ιατρικής ζητώντας την άμεση απόσυρση της εγκυκλίου.

Διαβάστε επίσης:

Αφρικανική σκόνη: Οδηγίες προστασίας για το νέο κύμα από το Υπουργείο Υγείας

Στα «κάγκελα» οι νοσοκομειακοί γιατροί με την εγκύκλιο που αλλάζει τη σειρά αναμονής για ειδικότητα

ΟΕΝΓΕ: Εικόνες πολέμου στην εφημερία του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματά»

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κρήτη, Εφημερεύει,kriti, efimerevei