Λαβράκι με λεμόνι στη φριτέζα αέρος (airfryer)

Πεντανόστιμο λαβράκι, πλούσιο σε Ω3 λιπαρά, μαγειρεμένο με φέτες λεμονιού, υγιεινό και ιδανικό για δίαιτα ή για αποτοξίνωση. Γίνεται γρήγορα και πανεύκολα στη φριτέζα αέρος και συνδυάζεται ιδανικά με άγρια βραστά χόρτα και πατάτες.

Υλικά για τη Συνταγή

2 φιλέτα λαβράκι (μεσαίου μεγέθους), φιλεταρισμένα

2 λεμόνια

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Αρχικά, προετοιμάστε τα φιλέτα του ψαριού. Αλατίστε τα και από τις δύο πλευρές και χαράξτε τα ελαφρά, κάνοντας λεπτές τομές με ένα μαχαίρι,

μόνο στην πλευρά που υπάρχει το δέρμα. Κόψτε 8 ροδέλες από τα λεμόνια και θέστε το airfryer σε λειτουργία ψαριού. Αφήστε να προθερμανθεί καλά ο κάδος και να ζεσταθεί για 3 λεπτά. Με ένα πινέλο βουρτσίστε με ελαιόλαδο τον πάτο του καλαθιού και λαδώστε προσεκτικά και τα ψάρια. Τοποθετήστε πρώτα τις 4 φέτες λεμονιού και βάλτε από πάνω τα ψάρια με το δέρμα προς τα πάνω. Καλύψτε με τις υπόλοιπες φέτες λεμονιού και ξεκινήστε το μαγείρεμα. Μετά από 7-8 λεπτά ή όταν θα έχει ροδίσει το ψάρι, αφαιρέστε το από το καλάθι και σερβίρετέ το αμέσως, ζεστό. Συνοδέψτε το ιδανικά με βραστά χόρτα σαλάτα ή με πατάτες «τσακιστές».

Διαβάστε επίσης:

Αφράτο κέικ, σαν παντεσπάνι, με καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα (dulcedeleche)

Η απλή φόρμουλα 1-2-3-4 για να φτιάξετε την τέλεια σαλάτα

Λουκουμάδες – ντόνατς πλεξούδες, των παιδικών μας χρόνων

Keywords
Αναζητήσεις
, λαβρακι στο air fryer
Τυχαία Θέματα