Νίκος Παππάς κατά Χατζηδάκη: Δεν θέλει να αγγίξει τα πολύ υψηλά εισοδήματα

Σφοδρή κριτική στον υπουργό Εθνικής Οικονομίας Κωστή Χατζηδάκη, με αφορμή τα όσα δήλωσε σήμερα (15/5) στη συνέντευξη στον ΣΚΑΪ, ασκεί ο Νίκος Παππάς.  

«Οι ακρότητες Χατζηδάκη προκύπτουν από το γεγονός ότι δεν θέλει να αγγίξει τα εισοδήματα άνω των 200 και των 500 χιλιάδων ευρώ», αναφέρει, σε ανακοίνωσή του, ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Από

εκεί προκύπτει σαφής δυνατότητα ελάφρυνσης για τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Δεν σημαίνει ότι δεν το βλέπει, είναι ότι δεν το θέλει», προσθέτει.

«Αστείο είναι το επιχείρημα, κ. Χατζηδάκη, ότι αν φορολογήσετε τα υπερκέρδη των τραπεζών, των διυλιστηρίων και των εταιρειών ενέργειας θα χαιρετίσουν τη χώρα. Στις 9 Ιούνη, όμως, ο λαός θα σας δώσει τα “εκλογικά χαιρετίσματα”», καταλήγει ο Νίκος Παππάς.

Σημειώνεται ότι ο Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, χαρακτήρισε αστείο το πρόγραμμα του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη.

«Τα υπερκέρδη που λέει ο κ. Κασσελάκης ότι θα φορολογήσει, τα φορολογήσαμε και εμείς, και στις ηλεκτρικές εταιρείες, και στα διυλιστήρια, και από εκεί δώσαμε τις ενισχύσεις για το ηλεκτρικό ρεύμα και για τα διάφορα pass κτλ. Το θέμα είναι να φορολογεί κανείς μέχρι εκεί που αντέχουν οι επιχειρήσεις. Γιατί αν δεν το αντέχουν, θα μας χαιρετήσουν. Ο κ. Κασσελάκης έχει ένα πρόγραμμα που είναι, δυστυχώς, αστείο. Προφανώς είναι αστείο. Πχ. λέει ότι θα μειώσει τους φόρους των φυσικών προσώπων κατά 30%… Πόσοι είναι οι φόροι αυτοί; 12 δισ… Τι κόστος λέει ότι θα έχουμε; 140 εκατ. Το πρόγραμμα αυτό είναι μια αστειότητα», ανέφερε ακόμα ο υπουργός Οικονομικών.

«Ο κ. Κασσελάκης ζούσε αλλού την περασμένη δεκαετία, επομένως δικαιούται να λέει ό,τι λέει για την οικονομία, δεν δικαιολογούνται οι υπόλοιποι που ήταν εδώ, που ήμασταν όλοι εδώ, που ζήσαμε την άνευ προηγουμένου κρίση της περασμένης δεκαετίας. Η χώρα έχασε πάνω από το 25% του ΑΕΠ κατά κεφαλήν. Πώς θα εξαφανιστεί το χάσμα από τη μια μέρα στην άλλη; Μόνο στα κινούμενα σχέδια αυτά τα πράγματα. Πρέπει να έχουμε υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης από τους άλλους, και μέχρι στιγμής τους έχουμε. Ανεβαίνει το βιοτικό επίπεδο, ήμασταν στο 62% του κοινοτικού μέσου όρου το 2020, σήμερα είμαστε στο 67%. Έχουμε τετραπλάσιους, πενταπλάσιους, ρυθμούς ανάπτυξης από το μέσο όρο της Ευρωζώνης είναι ενδεικτικό ότι πάμε στη σωστή κατεύθυνση και ότι θα συγκλίνουμε, και σιγά – σιγά πλησιάζουμε», πρόσθεσε μεταξύ άλλων.

Διαβάστε επίσης:

Ευρωεκλογές: Τα πρώτα τρία προεκλογικά σποτ του ΣΥΡΙΖΑ – «Η Ελλάδα που θέλουμε σε Υγεία, φορολογία και εισόδημα»

Βουλή: Διευκρινίσεις Μπακογιάννη για τους «ρεμπεσκέδες»

Μητσοτάκης για ΕΣΥ: «Έχουμε υποχρέωση να διορθώσουμε βασικές αδυναμίες του συστήματος»

Keywords
Τυχαία Θέματα
Νίκος Παππάς, Χατζηδάκη,nikos pappas, chatzidaki