ΟΕΝΓΕ: Εικόνες πολέμου στην εφημερία του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματά»

Πολεμική κατάσταση επικρατεί στην εφημερία του Νοσοκομείου «Γεώργιος Γεννηματά» στην Αθήνα.

Στη φωτογραφία που δημοσιεύτηκε στον 902 και δημοσιοποιήθηκε από την Ομοσπονδία νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) φαίνονται φορεία με ασθενείς να είναι διάσπαρτα στον χώρο του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών και ασθενείς να περιμένουν με τις ώρες μέχρι να τους εξετάσει το ελάχιστο εξουθενωμένο ιατρικό προσωπικό.

Σε δήλωσή της η Γεωργία Φιλίππα, παθολόγος στο ΓΝΑ “Γ. Γεννηματάς”

και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Ιατρών ΑθήναςΠειραιά (ΕΙΝΑΠ) σημειώνει: 

«Είναι μια εικόνα στοιβαγμένων κατά δεκάδες ασθενών πάνω σε φορεία, που περιμένουν ώρες για να εξεταστούν, και γιατρών και νοσηλευτών που τρέχουν πανικόβλητοι για να προλάβουν και να …χωρέσουν ανάμεσά τους, ώστε να τους περιθάλψουν.

Είναι μια εικόνα που δεν προέκυψε από τη μια στιγμή στην άλλη, αλλά την έχτισαν οι πολιτικές της υποστελέχωσης των νοσοκομείων, της ολοένα και βαθύτερης εμπορευματοποίησης του δημόσιου συστήματος Υγείας, της διάλυσης της ΠΦΥ.

Πολιτικές εναρμονισμένες με τη λογική πως η υγεία του λαού μας είναι κόστος και βαρίδι του κρατικού προϋπολογισμού, για αυτό και δεν διστάζει να στοιβάζει τους ασθενείς στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών που πια ασφυκτιούν. Αυτές τις πολιτικές ακολουθούν και ακολούθησαν αυτή και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ.

Κάθε 4 ημέρες τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αθήνας γεμίζουν εκ περιτροπής με τέτοιες εικόνες που αποδεικνύουν περίτρανα πως η κυβέρνηση έχει γραμμένη στα παλαιότερα των υποδημάτων της την ασφάλεια του λαού μας και των υγειονομικών» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Παθολόγου, που προφανώς απηύδησε με τις εικόνες πολέμου που ζουν σε κάθε εφημερία οι εναπομένοντες γιατροί στο υποστελεχωμένο ΕΣΥ.

Διαβάστε επίσης:

«Γερνάει» το ΕΣΥ: 23.582 κενές θέσεις σε 11 χρόνια – 300 υπάλληλοι τον μήνα αποχωρούν με σύνταξη χωρίς να αναπληρώνονται

Παγκόσμια Ημέρα για το Άσθμα: «Η εκπαίδευση ενδυναμώνει»

Ο υπουργός Υγείας από το Abu Dhabi: «Πιστεύουμε στο μοντέλο ΣΔΙΤ για την υγεία – Το δοκιμάσαμε στη πανδημία και πέτυχε»

Keywords
Τυχαία Θέματα