ΠΑΣΟΚ: Με την «σημαία» των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών ο Ανδρουλάκης – Η εκδήλωση με Σμιτ στην Λάρισα

Ευρωπαϊκό και σοσιαλδημοκρατικό αέρα θέλει να δώσει σ’ αυτές τις ευρωεκλογές ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος ετοιμάζεται για την εκδήλωση του με τον υποψήφιο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών για την προεδρία της Κομισιόν, Νικόλας Σμιτ

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού αέρα λοιπόν, την Ελλάδα επισκέπτεται σήμερα Δευτέρα 20 Μαΐου ο υποψήφιος πρόεδρος για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

από την ευρωομάδα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών Νίκολας Σμιτ. Ο βασικός αντίπαλος της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα πάρει μέρος σε εκδήλωση που θα φιλοξενηθεί στη Λάρισα για τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν τη Θεσσαλία το περασμένο φθινόπωρο. Σκοπός της εκδήλωσης είναι να υπογραμμιστούν τα θέματα της κλιματικής κρίσης και του πρωτογενούς τομέα παραγωγής της πολύπαθης περιοχής.

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

Τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2024 στις 11:00 ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης και ο υποψήφιος του ευρωπαϊκού σοσιαλιστικού κόμματος για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Νίκολας Σμιτ, θα συναντηθούν με το σωματείο αυτοαπασχολούμενων διανομέων Θεσσαλονίκης (MOMus – Μουσείο Φωτογραφίας Θεσ/νίκης – Αποθήκη Α – Προβλήτας Α – Λιμάνι Θεσ/νίκης). 

Στις 14.00 οι δυο άνδρες θα αφήσουν λουλούδια στον τόπο της τραγωδίας των Τεμπών τιμώντας τη μνήμη των θυμάτων και στις 18.30  θα συναντηθούν με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Δημήτρη Κουρέτα.

Στις 19:30 θα πραγματοποιηθεί η προεκλογική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στη Λάρισα με ομιλητές τους κ.κ. Ανδρουλάκη και Σμιτ.

Ο Σοσιαλδημοκρατικός «αέρας» που θέλει να δώσει ο Νίκος Ανδρουλάκης σ’ αυτές τις εκλογές φαίνεται και από την πρόταση του για διεξαγωγή του debate ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων. Όπως υποστηρίζει ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ ο λόγος που πρέπει να γίνει η τηλεμαχία δεν είναι άλλος από το να φανούν οι θέσεις των κομμάτων για την Ευρώπη του αύριο.

«Εκπροσωπούμε κάποιες ιδεολογίες για το μέλλον της Ευρώπης. Εγώ είμαι σοσιαλδημοκράτης. Ο κ. Μητσοτάκης ανήκει στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα της δεξιάς, με ό,τι αυτό σημαίνει για τον γαλλογερμανικό άξονα. Αυτοί θέλουν μια Ευρώπη “λίγο μαζί” και “πολύ χώρια”. Η ευρωπαϊκή Αριστερά έχει μια ατζέντα, η οποία δεν ξέρω πως τοποθετείται για τα εθνικά μας θέματα. Οι ευρωβουλευτές μας θα ενταχθούν σε κάποιες ομάδες. Η ψήφος του λαού σ’ εμάς είναι δύναμη για κάποιες αρχές και θέσεις για το μέλλον των λαών», είναι και το χαρακτηριστικό μήνυμα του Νίκου Ανδρουλάκη. 

Για το πιο δυνατό photo finish

Οικονομία και καθημερινότητα, υγεία και η κατάσταση που υπάρχει στα νοσοκομεία καθώς και η λειτουργία των θεσμών πρωταγωνιστούν και θα συνεχίσουν να πρωταγωνιστούν στην προεκλογική μάχη που δίνει το ΠΑΣΟΚ. Όπως έγραψε σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα στο τελευταίο φύλλο, η κριτική που δέχεται ο Ανδρουλάκης από ορισμένα στελέχη είναι ότι έχει «στρίψει» αρκετά αριστερά το τιμόνι. Ωστόσο, όπως υποστηρίζουν στο «Ποντίκι» συνεργάτες του, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ κινείται και στα αριστερά αλλά και στο Κέντρο, δείχνοντας τις τελευταίες του παρεμβάσεις για την εξωτερική πολιτική και τις προτάσεις που έκανε.

«Αν η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν αποκτήσει δικά της εργαλεία, δηλαδή ευρωστρατό, μια ενιαία εξωτερική πολιτική, ενιαία πολιτική εξαγωγής όπλων – ένα σχέδιο που έχω υπηρετήσει προσωπικά, διότι το εμπάργκο όπλων στην Τουρκία μπήκε ως μια επιλογή στο τραπέζι πρώτη φορά στον φάκελο εξαγωγής όπλων με δική μου πρωτοβουλία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο –, δεν θα μπορούμε να παίξουμε ρόλο ούτε έναντι της Τουρκίας ούτε στη Μέση Ανατολή ούτε στην Αφρική. Και η ευθύνη της κυβέρνησης είναι ότι σε αυτά τα πολύ μεγάλα ζητήματα δεν έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια νέα αρχιτεκτονική. Πιο πολύ λειτουργεί, αν θέλετε, παράπλευρα, συμπληρωματικά και όχι στρατηγικά και πρωταγωνιστικά» ήταν και οι χαρακτηριστικές δηλώσεις του Ανδρουλάκη στον Real FM. Πρόκειται για προτάσεις οι οποίες, όπως υποστηρίζουν οι συνεργάτες του, δεν ακούγονται από κανέναν αρχηγό.  

Διαβάστε επίσης:

Συνάντηση Κασσελάκη με ποντιακές οργανώσεις – «Πάγια διεκδίκηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ η αναγνώριση της Γενοκτονίας»

Ευαγγελισμός για VIP: Έκθετη η κυβέρνηση – Ποιος είναι ο διοικητής που διέταξε διαλογή ασθενών και τα… παρακάλια στον Πολάκη

Χαρίτσης: Απολογισμός της περιοδείας στην Κρήτη με πυρά σε Μητσοτάκη για ακρίβεια και Ούρσουλα, Πρέσπες και Ουκρανία

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΠΑΣΟΚ, Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, Ανδρουλάκης –, Σμιτ, Λάρισα,pasok, evropaion sosialiston, androulakis –, smit, larisa