Ρίσι Σούνακ: Συντριπτική ήττα για τους Τόρις στις δημοτικές εκλογές – Σύμβουλοι τον προτρέπουν «να ξυπνήσει» πριν είναι αργά

Διαχείριση κρίσης επιχειρεί να κάνει η Ντάουνινγκ Στριτ μετά τα συντριπτικά αποτελέσματα για τους Συντηρητικούς στις τοπικές εκλογές της Βρετανίας.

Το κόμμα έχασε 473 δημοτικούς συμβούλους σε όλη τη χώρα μετά την ψηφοφορία της Πέμπτης, καθώς και υψηλών προδιαγραφών κούρσες δημάρχων σε μια σκληρή μάχη.

Για τους επικοινωνιολόγους αλλά και μέρος των στελεχών της κυβέρνησης, η καλύτερη απάντηση για τους Τόρις τώρα,

είναι να στηρίξουν τον πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ και να προετοιμαστούν για τις γενικές εκλογές, οι οποίες αναμένονται αργότερα φέτος.

Τι λένε οι εθνικές δημοσκοπήσεις

Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση, οι Εργατικοί βρίσκονται 20,5 μονάδες πάνω από τους Συντηρητικούς – με 43,5% έναντι 23%.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Reform UK με 12,4% και ακολουθούν οι Lib Dems με 9,5%.

Ακολουθούν οι Πράσινοι με 5,8% και 2,8% για το SNP .

«Φέρτε πίσω τον Μπόρις», λέει βουλευτής των Τόρις

Η Ντέιμ Αντρέα Τζένκινς, η οποία υπήρξε στενή σύμμαχος του Μπόρις Τζόνσον, ζήτησε δημόσια να παραιτηθεί ο Ρίσι Σουνάκ πριν από αρκετούς μήνες.

Αλλά σήμερα η ίδια παραδέχεται ότι ο κύριος Σούνακ «δεν πάει πουθενά».

Λέει, αντ ‘αυτού, ότι η κυβέρνηση πρέπει «να δώσει τον αγώνα στους Εργατικούς» – και να εφαρμόσει τον συντηρητισμό της κοινής λογικής, δίνοντας προτεραιότητα σε ζητήματα όπως η παράνομη μετανάστευση και η «ελευθερία του λόγου».

Η Ντέιμ Αντρέα πρόσθεσε ότι θέλει να δει τον Τζόνσον πίσω στην «πολιτική πρώτης γραμμής – είτε πρόκειται για μια θέση στις επόμενες εκλογές είτε να είναι μπροστά και στο επίκεντρο της προεκλογικής μας εκστρατείας».

Ερωτηθείσα εάν ο Πρωθυπουργός είναι πιθανό να ακολουθήσει τη συμβουλή της, η ίδια είπε ότι πλέον ο Σούνακ «κοιτάζει την κάννη του όπλου» και πρέπει να ακούσει.

Διαβάστε επίσης:

Γαλλοκινεζική «σύμπραξη» για την επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία: Ο Σι Τζινπίνγκ φιλοδοξεί να τερματίσει τον πόλεμο

Αναχωρεί η Χαμάς από το Κάιρο – Πού «σκαλώνει» η συμφωνία – «Φρένο» για πρώτη φορά από ΗΠΑ σε αποστολή όπλων στο Ισραήλ

Corriere della Sera: Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έκοψε την καρδιά ενός ελαφιού και την έδωσε στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Keywords
Τυχαία Θέματα