Στη Μητρόπολη απόψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για δεύτερο «μήνυμα» συμφιλίωσης με την Εκκλησία

Μετά την κοινή τους παρουσία σε δομή φιλοξενίας της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο πρωθυπουργός και ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα βρεθούν εκ νέου σε κοινό χώρο, στέλνοντας για άλλη μια φορά το μήνυμα ότι το ρήγμα που άνοιξε μεταξύ κυβέρνησης και εκκλησίας με τη νομοθέτηση του γάμου για τα ομόφυλα ζευγάρια βρίσκεται σε φάση… επούλωσης.

Όπως ανακοινώθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός θα παρακολουθήσει την Ακολουθία των Αγίων Παθών στη Μητρόπολη Αθηνών,

στην οποία θα χοροστατήσει ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδας. Θα είναι η πρώτη παρουσία του πρωθυπουργού στη Μητρόπολη μετά από μήνες, από τη στιγμή που η κυβέρνηση ενημέρωσε την εκκλησία ότι θα προχωρήσει στη νομοθετική παρέμβαση για την ισότητα στον πολιτικό γάμο.

Υπενθυμίζεται ότι Κ. Μητσοτάκης και αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος την περασμένη εβδομάδα επισκέφθηκαν από κοινού τον παιδικό σταθμό Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, που έχει δημιουργήσει στο Δήλεσι η Εκκλησία, με τον πρωθυπουργό να υπογραμμίζει ότι «η συνεργασία μας στο θεσμικά καθορισμένο πλαίσιο της ήταν, είναι και παραμένει εξαιρετικά στενή. Και ότι προσβλέπουμε ακριβώς σε αυτό το σημαντικό κοινωνικό αποτύπωμα της Εκκλησίας, το οποίο έρχεται και συμπληρώνει τις κρατικές δομές, την κρατική πρόνοια».

Από την πλευρά του, ο αρχιεπίσκοπος είχε κάνει νωρίτερα κίνηση υψηλού συμβολισμού, υπογραμμίζοντας ότι «έχουμε σταθερές γραμμές, τον λόγο του Θεού. Δεν κάνουμε ούτε αυτό που θα μας πει ο Βελόπουλος ούτε οποιαδήποτε πολιτικός. Σεβόμαστε τους ανθρώπους», προσθέτοντας ότι «αυτές τις ώρες είναι απαραίτητη η συνεργασία, κοιτάμε πώς μπορούμε να πάμε μπροστά».

Πάντως, το γεγονός ότι Μητσοτάκης και Ιερώνυμος μοιάζουν να έχουν βρει κώδικα επικοινωνίας δεν σημαίνει ότι τα προβλήματα της κυβέρνησης με την εκκλησία έχουν επιλυθεί, καθώς υπάρχουν ακόμα αρχιερείς που δεν κρύβουν τη δυσφορία τους για την απόφαση της πολιτείας να θεσμοθετήσει το γάμο για τα ομόφυλα ζευγάρια. Προς το παρόν, στόχος της κυβέρνησης είναι να αποτραπούν επεισόδια σε βάρος βουλευτών που στήριξαν το νομοσχέδιο στη διάρκεια των επόμενων ημερών.

Σε δεύτερο επίπεδο, ωστόσο, ο στόχος είναι η… απομόνωση του Κυριάκου Βελόπουλου, ο οποίος «πατάει» πάνω στην ενόχληση του πιο συντηρητικού τμήματος του εκλογικού σώματος, προκειμένου να ενισχύσει τα ποσοστά της Ελληνικής Λύσης, ενόψει των ευρωεκλογών.

Διαβάστε επίσης

Κασσελάκης: Ξεσκεπάζει τα ψέματα Μητσοτάκη για το Μάτι – «Η δικαιοσύνη της ατιμωρησίας θα αλλάξει» (Video)

TIME: Το αφιέρωμα στον Μητσοτάκη, το όραμα της «επιστροφής» της χώρας και οι αιχμές για τα σκάνδαλα

Αμερικανοτουρκικές «τριβές» και Ελλάδα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μητρόπολη, Κυριάκος Μητσοτάκης, Εκκλησία,mitropoli, kyriakos mitsotakis, ekklisia