Βασιλιάς Κάρολος: Πάρτι στους κήπους του Μπάκιγχαμ τον… κρατά μακριά από τον πρίγκιπα Χάρι

Αποκαλύφθηκε τελικά το πρόγραμμα των δημοσίων εμφανίσεων του βασιλιά Καρόλου που δεν του επέτρεψε να συναντηθεί με τον «άσωτο» γιο του πρίγκιπα Χάρι, που βρίσκεται στη Βρετανία.

Ο Βρετανός μονάρχης δίνει το παρών στο πρώτο πάρτι στον κήπο του Παλατιού του Μπάκιγχαμ με προσκεκλημένους πολίτες από διάφορους τομείς του δημοσίου βίου, μια ακόμη εκδήλωση που σηματοδοτεί την μερική επιστροφή του στα βασιλικά του καθήκοντα, μετά τη διάγνωσή του με καρκίνο.

The Royal Family joined

King Charles III and Queen Camilla for the first Garden Party of 2024 at Buckingham Palace: https://t.co/blWCDQCvmH

— The Royal Watcher (@saadsalman719) May 8, 2024

Παραδοσιακά τον Μάιο αρχίζει η παράθεση μιας σειράς πάρτι στον κήπο του Παλατιού, όπου πολίτες έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν τα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Ο 75χρονος Κάρολος συνοδεύεται από σχεδόν όλα τα εργαζόμενα μέλη της βασιλικής οικογένειας πλην του διαδόχου πρίγκιπα της Ουαλίας Ουίλιαμ που είχε υποχρέωση στο Ουίνδσορ και την Κέιτ Μίντλετον που απέχει των καθηκόντων της καθώς υποβάλλεται σε θεραπεία για καρκίνο.

Σχεδόν ταυτόχρονα με το πάρτι στο Παλάτι διεξάγεται στον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου εκδήλωση για τα δέκα χρόνια των Αγώνων Invictus στην οποία παρίσταται ο ιδρυτής τους δούκας του Σάσεξ Χάρι.

The Spencer’s showed up for Prince Harry.

Lovely to see him hug his mothers sisters.
I’m guessing that unlike his institutional family (King Charles and Prince William) the Spencer’s have hung out with Prince Archie and Princess Lilibet Diana pic.twitter.com/rtpzdte0na

— Glow Lee (@GlowanneLee) May 8, 2024

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το BBC, ο πρίγκιπας Χάρι έφθασε στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Παύλου για μια λειτουργία που θα σηματοδοτήσει τη 10η επέτειο των Invictus Games, του αθλητικού διαγωνισμού για τραυματίες άνδρες και γυναίκες του στρατού, τον οποίο βοήθησε να ιδρυθεί.

It's all cheers for our Harry as he arrives at St Paul to celebrate his Invictus Games' 10th anniversary.#PrinceHarry #GoodKingHarry #InvictusGames #IAM10 pic.twitter.com/2RkikFMc4c

— D.B. (@DBrown99944) May 8, 2024

Ωστόσο, όπως κατέστη σαφές από εκπρόσωπο του πρίγκιπα Χάρι την Τρίτη, δεν θα σταθεί δυνατή μια συνάντηση μεταξύ του βασιλιά και του γιου του λόγω του φορτωμένου προγράμματος του πρώτου. Ο εκπρόσωπος του δούκα του Σάσεξ δήλωσε: «Σε απάντηση των πολλών ερωτήσεων και των συνεχιζόμενων εικασιών σχετικά με το αν ο δούκας θα συναντηθεί με τον πατέρα του κατά την παραμονή του στο Ηνωμένο Βασίλειο αυτή την εβδομάδα, δυστυχώς αυτό δεν θα είναι δυνατό λόγω του πλήρους προγράμματος της Αυτού Μεγαλειότητας. Ο δούκας έχει βέβαια κατανόηση για το ημερολόγιο των υποχρεώσεων του πατέρα του και διάφορες άλλες προτεραιότητες και ελπίζει να τον δει σύντομα».

Το βράδυ της Τετάρτης ο βασιλιάς θα έχει την καθιερωμένη εβδομαδιαία συνάντηση με τον πρωθυπουργό και επιπλέον την τακτική σύσκεψη με το ιδιαίτερο συμβούλιό του.

Διαβάστε επίσης:

Τριγμοί στην ισπανική κυβέρνηση λόγω… Ισραήλ – Δοκιμάζεται ο συνασπισμός κομμάτων

Eurovision 2024: Το Μάλμε δεν ξεχνά τη Γάζα – Πλοίο με ανθρωπιστική βοήθεια αγκυροβόλησε στο λιμάνι – Διαδήλωση χιλιάδων κατά της συμμετοχής του Ισραήλ

Γάζα: Νέος ομαδικός τάφος βρέθηκε στο νοσοκομείο Αλ Σίφα – 520 σοροί συνολικά σε 7 σημεία (Σκληρές εικόνες)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βασιλιάς Κάρολος, Πάρτι, Μπάκιγχαμ …, Χάρι,vasilias karolos, parti, bakigcham …, chari