Βασίλης Κόκκαλης για ΕΛΓΟ: Ο κ. Αυγενάκης να δώσει εξηγήσεις στην ελληνική Δικαιοσύνη

Να δώσει εξηγήσεις στη δικαιοσύνη ο Λευτέρης Αυγενάκης, μετά την παραίτηση – βόμβα του προέδρου του ΕΛΓΟ, ζητά ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Βασίλης Κόκκαλης.

Σε δήλωσή του στο περιστύλιο της Βουλής, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «στην εποχή που το φαινόμενο των ελληνοποιήσεων έχει αυξηθεί δραματικά, ο πρόεδρος του

ΕΛΓΟ «Δήμητρα» παραιτείται καταγγέλλοντας ότι δέχεται πιέσεις για να υπογράφει απευθείας αναθέσεις έργων. Είναι μονόδρομος πλέον να δώσει εξηγήσεις ο κ. Αυγενάκης στην ελληνική Δικαιοσύνη».

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού, «Δήμητρα», Σέρκο Χαρουτουνιάν, έστειλε επιστολή «βόμβα» στον πρωθυπουργό, θέτοντας στη διάθεσή του την παραίτησή του, σύμφωνα με το documentonews.gr.

Μεταξύ άλλων στην επιστολή καταγγέλλει πως του «ζητείται επιτακτικά με βάση ποικίλες προφάσεις» η υπογραφή απευθείας αναθέσεων έργων, κάτι που αδυνατεί να συνεχίσει να κάνει.

Παράλληλα, καταφέρεται κατά του Λευτέρη Αυγενάκη, τονίζοντας ότι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης τον έχει παραγκωνίσει επειδή δεν ανήκει στον «κύκλο του “φίλων” του», γεγονός που οδήγησε ακόμα και στην ανάθεση της εποπτείας «μιας Γενικής Διεύθυνσης που δεν υφίσταται».

Για τον ΣΥΡΙΖΑ η καταγγελλόμενη συμπεριφορά εις βάρος του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, δημιουργεί αφενός μείζονα πολιτική και ποινική ευθύνη του ίδιου του Υπουργού, καθώς εμφανίζεται ως ο ηθικός αυτουργός τέλεσης των εγκλημάτων κατ΄ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα της απιστίας σε βάρος των οικονομικών συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου. 

Από την αξιωματική αντιπολίτευση ζητείται η κατάθεση στη Βουλή του συνόλου των φακέλων των δημοσίων συμβάσεων έργου, υπηρεσιών και προμηθειών, που συνήφθησαν κατά το χρονικό διάστημα της θητείας του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Λ. Αυγενάκη, με αναθέτουσα Αρχή τον Οργανισμό ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, το συνολικό οικονομικό αντικείμενο αυτών, τον αριθμό προσφυγής στην διαδικασία της απευθείας ανάθεσης, την αιτιολογία προσφυγής κατ’ εξαίρεση σε αυτή. 

Διαβάστε επίσης:

Επιστολή Μητσοτάκη στη Κομισιόν για τις τιμολογιακές πολιτικές των πολυεθνικών

Μητσοτάκης από Ημαθία: «Θα συνεχίσουμε με τολμηρά βήματα το μεγάλο άλμα στην Παιδεία»

Κυβερνητική σύγχυση: Ο Άδωνις Γεωργιάδης προεξοφλεί κίνηση Μητσοτάκη για κατάργηση της Συμφωνίας των Πρεσπών (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βασίλης Κόκκαλης, ΕΛΓΟ, Αυγενάκης, Δικαιοσύνη,vasilis kokkalis, elgo, avgenakis, dikaiosyni