MasterChef: Δείτε ποιο είναι το πιάτο αντιγραφής

22:01 16/5/2024 - Πηγή: Star
Η Δοκιμασία Αποχώρησης με αντιγραφή πιάτου, με καλεσμένο τον chef Παναγιώτη Γιακαλή, θα αποδειχθεί για όλους ιδιαίτερα δύσκολη και απαιτητική.Ο Άνχελ, ο Χρήστος και ο Γιάννης είναι οι τρεις υποψήφιοι προς αποχώρηση και καλούνται να διαγωνιστούν σε ένα απαιτητικό πιάτο αντιγραφής.Δείτε εδώ όλα τα επεισόδια του MasterChefΔείτε τη συνταγή του πιάτου αντιγραφής:ΑΡΝΙ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΚΑΙ ΣΑΛΑΤΑ ΜΥΡΩΔΙΚΩΝΒaricule Αγκινάρας200 γρ. νερό20 γρ. ξύδι λευκό40 γρ. κρασί
λευκό40 γρ. μαρτίνι50 γρ. ελαιόλαδο80 γρ. εσαλότ ζουλιέναλάτι4 κλωνάρια θυμάρι3 τεμάχια αγκινάρα καθαρισμένηΕκτέλεση:· Τοποθετούμε όλα τα παραπάνω υλικά σε μία σακούλα κενού αέρος.· Κλείνουμε αεροστεγώς και μαγειρεύουμε στο ρόνερ στους 93 βαθμούς Κέλσιου για 40 λεπτά.· Όταν είναι έτοιμο, αφαιρούμε το θυμάρι και τη μία αγκινάρα και τα χτυπάμε σε θερμομπλέντερ.· Τέλος, περνάμε από σινουά εταμίν.Σιφόν αγκινάρας300 γρ. baricule αγκινάρας90 γρ. χυμός λεμονί50 γρ. κρέμα γάλακτος50 γρ. βούτυρο4 γρ. αλάτι125 γρ. αυγά1 τεμάχιο κροκός αυγούΕκτέλεση:· Σε μία μπασίνα προσθέτουμε τα αυγά και τον κρόκο και ανακατεύουμε με σύρμα χειρός. Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και φέρνουμε σε βρασμό. Αφαιρούμε από τη φωτιά και με μία κουτάλα ρίχνουμε κορδόνι τη μίση ποσότητα της κατσαρόλας ανακατεύοντας στη μπασίνα.· Έπειτα όλο το μείγμα της μπασίνας στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε και περνάμε από σινουά εταμίν.· Γεμίζουμε το σιφόν και προσθέτουμε 2 αμπούλες ζαχαροπλαστικής.ΑγκινάραΕκτέλεση:· Έχοντας κρατήσει την μία αγκινάρα από την baricule την κόβουμε σε 4 όμοια τέταρτα τα οποία σοτάροντάς τα θα τα χρησιμοποιήσουμε για γαρνιτούρα.Φύλλα αγκινάρας500 γρ. νερό50 γρ. χυμός λεμόνιεσωτερικά φύλλα αγκινάραςΕκτέλεση:· Έχοντας καθαρίσει τις αγκινάρες για τις παραπάνω παρασκευές, κρατάμε κάποια εσωτερικά φύλλα και τα τοποθετούμε σε μπασίνα με νερό και λεμόνιί.· Αφαιρούμε τα φύλλα από το νερό και τα στραγγίζουμε καλά.· Τέλος, τηγανίζουμε μέχρι να γίνουν χρυσαφένια και αλατίζουμε ελαφρώς.Ζου αρνίΚόκκαλα σπασμένα από αρνί4 τεμάχια εσαλότ ζουλιέν1 κεφάλι σκόρδο50 γρ. βούτυρο10 γρ. θυμάριΝερό μέχρι να καλύψει τα κόκκαλαΕκτέλεση:· Σε χύτρα που έχει κάψει καλά ρίχνουμε ηλιέλαιο και προσθέτουμε τα κόκκαλα.· Ανακατεύουμε αφού πάρουν καλό χρώμα από όλες τις πλευρές και στη συνεχεία προσθέτουμε το εσαλότ, το σκόρδο, το θυμάρι και το βούτυρο.· Αφήνουμε να αροζαριστούν καλά και έπειτα τα σουρώνουμε.· Σκουπίζουμε τη χύτρα από τα πολλά λίπη, προσθέτουμε νερό μέχρι να καλύψουμε την επιφάνεια και ξύνουμε με σπάτουλα για να πάρουμε τα γλάσα.· Προσθέτουμε στη χύτρα ξανά τα σουρωμένα κόκκαλα και ξαναπροσθέτουμε νερό μέχρι να τα καλύψουμε.· Σφραγίζουμε τη χύτρα και μαγειρεύουμε για 30-40 λεπτά.· Σουρώνουμε τα κοκάλα και κρατάμε τη σάλτσα.Αρνάκι γάλακτος σε δυο εκδοχές1 ενιαία σέλα-καρέθυμάριαλάτι-πιπέρισκόρδοηλιέλαιοβούτυροΕκτέλεση:· Χωρίζουμε τη σέλα από το καρέ αρνιού.· Το καρέ το κάνουμε παϊδάκια γαλλικής κοπής και τη σέλα τη φιλετάρουμε δημιουργώντας ένα ρολό με το δέρμα της, το loin και το φιλέτο του αρνιού.· Απλώνουμε το καπάκι του χτυπώντας το με ένα μπάτη, προσθέτοντας μέσα το φιλέτο και κάνοντάς το ένα ρολό που το δένουμε με σπάγκο.Τσιπς από το καπάκι του καρέ αρνιούΕκτέλεση:· Βγάζουμε το καπάκι από τα κόκκαλα του καρέ που κάνουμε γαλλική κοπή και το μαρινάρουμε με αλάτι, πιπέρι και θυμάρι.· Το βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λαδόκολλα και βάρος από πάνω και το βάζουμε στον φούρνο για περίπου 30 λεπτά στους 180ο C.σαλάτα μυρωδικώνΜυρώνιαΒασιλικόΜάραθοΚάρδαμοΤσιπς από τα φύλλα της αγκινάραςΤσίπα από το καπάκι του αρνιούΕκτέλεση:· Ξεχωρίζουμε τα μυρωδικά μαδώντας τα χωρίς να κρατήσουμε τα κλωνάρια τους.· Μαρινάρουμε με ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα τσιπς αγκινάρας και αρνιού
Keywords
Τυχαία Θέματα