Ναδάλ: “Αυτή η νίκη δεν αλλάζει τίποτα”

Ο Ράφα Ναδάλ μίλησε, στη συνέντευξη Τύπου, μετά την πρόκριση κόντρα στον Άλεξ ντε Μινόρ, τονίζοντας ότι αυτή η νίκη δεν αλλάζει τίποτα, ωστόσο δίνει πολλές ελπίδες για το μέλλον,  με τον 37χρονο Ισπανό να έχει ως προτεραιότητα το να παραμείνει υγιής κατά τη διάρκεια του τουρνουά.

“Φυσικά, είμαι χαρούμενος. Ήταν δύσκολο για μένα να σκεφτώ ότι θα είμαι στον 3ο γύρο. Δεν αλλάζει και πολλά για μένα. Η προτεραιότητα μου είναι να μην συμβεί κάτι σοβαρό αυτήν την εβδομάδα και να μπορέσω να δω πως θα συνεχίσω τις επόμενες σε όλα τα επίπεδα και κυρίως στη φυσική κατάσταση που είναι

το κλειδί.”, είπε ο Ναδάλ

“Αν ανταποκριθεί το σώμα μου θα δούμε πως θα πάει και το παιχνίδι μου το οποίο φυσικά δεν είναι στον αυτόματο. Έχω παίξει πολύ λίγο το τελευταίο διάστημα και έχω πολλά πράγματα να βελτιώσω. Σιγά-σγά “διαβάζω” καλύτερα το παιχνίδι του αντιπάλου. Υπήρξαν φορές που ήθελα να παίξω γρήγορα και πιο επιθετικά, αλλά έπρεπε να πάω πιο αργά. Στο 2ο set μπόρεσα να παίξω λίγο καλύτερα στο backhand, να κάνω καλύτερα χτυπήματα στο forehand. Έχω καταφέρει να διατηρήσω ένα καλό επίπεδο τένις και φυσικής κατάστασης μένοντας στο court πάνω λίγο περισότερο από 2 ώρες, κάτι που ειναι πολύ σημαντικό για μένα.”

Για το αν η νίκη αυτή αλλάζει τις προσδοκίες του: “Όχι, οι προσδοκίες μου καθορίζονται από την καθημερινή μου ζωή και όχι από έναν αγώνα. Για να αλλάξω σκεπτικό για την κατάσταση θα πρέπει να είναι πεπεισμένος ότι το σώμα μου ανταποκρίνεται, να ανακτήσω την εμπιστοσύνη όσον αφορά τη φυσική μου κατάσταση, κάτι που είναι φυσιολογικό. Στη συνέχεια να ανακτήσω την εμπιστοσύνη στο παιχνίδι μου και για το αν είμαι σε θέση να παίξω τρία παιχνίδια σε τουλάχιστον δύο εβδομάδες.”

“Σίγουρα ενθουσιάζεσαι, αλλά η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Η πραγματικότητα είναι ότι είναι ένα παιχνίδι. Το ποτήρι μου γεμίζει με ενέργεια και αυτοπεποίθηση αλλά σήμερα απέχω πολύ από το να μπορώ να έχω φιλοδοξίες. Νομίζω ότι ήταν ένα σημαντικό βήμα προς τα μπρος, αλλά δυστυχώς η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είμαι ενθουσιασμένος και αισιόδοξος για το μέλλον. Αν δεν ήμουν δεν θα βρισκόμουν εδώ τώρα. Είμαι εδώ επειδή διατηρώ την ελπίδα ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα.”

MADRID OPEN MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | SCHEDULE (-1h)

 

The post Ναδάλ: “Αυτή η νίκη δεν αλλάζει τίποτα” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα