5+1 fashion λάθη που κάνεις και πώς να τα αποφύγεις!

Μπορεί να είσαι άτομο που ακολουθεί πιστά τους «κανόνες» της μόδας κάθε περιόδου αλλά, επειδή κανείς δεν είναι τέλειος, υπάρχουν fashion λάθη που κάνεις κι εσύ χωρίς ίσως να το καταλαβαίνεις. Και όταν αναφέρομαι σε fashion λάθη δεν εννοώ ότι φοράς το λάθος σύνολο ή τα λάθος αξεσουάρ. Είναι μικρά στοιχεία στο ντύσιμό μας που φαίνονται πιο άσχημα από ό,τι νομίζουμε και τα οποία μπορούν να διορθωθούν πολύ εύκολα. Θα μπορούσαμε να τα ονομάσουμε και “fashion clichés” που μας έχουν

αποτυπωθεί μετά από χρόνια συνήθειας και χρειάζεται κάποιος να μας τα υπογραμμίσει για να τα διορθώσουμε.

Τα tips που σου (και μου) συγκέντρωσα εδώ θεώρησέ τα μια σωτήρια λίστα πριν πας για ψώνια. Είναι φιλικά προς τον προϋπολογισμό σου και αξιοποιούν στο έπακρο ρούχα και αξεσουάρ που έχεις ήδη στη ντουλάπα σου, ώστε να μην ξεμένεις με αγορές που στο δοκιμαστήριο σκεφτόσουν ότι είναι καλές ενώ, τελικά, δεν φόρεσες ποτέ.

Πάντα ψωνίζεις τα ίδια νούμερα στα ρούχα

Έχεις βρει μετά από χρόνια εμπειρίας το νούμερό σου και αγοράζεις ρούχα που ίσως να μην δοκιμάσεις καν αν βαριέσαι πολύ. Μέγα λάθος! Σαν άνθρωπος που έχει περάσει ώρες ολόκληρες βολτάροντας στα μαγαζιά σου λέω ότι το μέγεθος μπορεί να ποικίλλει τρομακτικά ανάλογα το κατάστημα, τη μάρκα και το στυλ του ρούχου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν τα γνωστά μας Bershka που φημίζονται για τη στενότητα των ρούχων τους, ακόμα και αν είναι XL! Γι’ αυτό μην μένεις ποτέ στο νούμερο, αλλά δώσε προσοχή στο πώς φαίνονται τα ρούχα στο σώμα σου δοκιμάζοντάς τα.

Αφήνεις ανεπιθύμητα ανοιχτά σημεία

Αν είσαι μια από εμάς που αναρωτιόμαστε πώς γίνεται το πουκάμισο που δοκιμάσαμε μόλις πριν λίγο να είναι τώρα που θέλουμε να το φορέσουμε τόσο αποκαλυπτικό, εδώ είναι η λύση. Το κενό που αφήνουν τα κουμπιά των πουκαμίσων είναι γνωστό πρόβλημα και λύνεται πολύ απλά τοποθετώντας μια ταινία διπλής όψεως ή μια παραμάνα στο εσωτερικό των κουμπωμάτων. Έτσι θα έχεις ήσυχο το κεφάλι σου για όλη μέρα και θα μπορείς να φοράς ακόμα και τα πουκάμισα που δεν σου άφηναν πολλά περιθώρια πριν μάθεις αυτό το τρικ!

Αποφεύγεις να διορθώνεις τα ρούχα σου βάσει του σωματοτύπου σου

Εάν σου αρέσει πολύ ένα ρούχο όταν το δοκιμάζεις αλλά σε χαλάει μια λεπτομέρεια και το αγοράζεις ούτως ή άλλως πείθοντας τον εαυτό σου ότι αυτή δεν φαίνεται, τότε πρέπει να ξανακούσεις τη συμβουλή της γιαγιάς: «Ό,τι δεν σου αρέσει στο ρούχο φτιάχνεται!». Η έννοια της μοδίστρας είναι παραμελημένη τα τελευταία χρόνια, αλλά δεν υπάρχει λόγος να συνεχίζεται αυτό. Είναι στην γειτονιά μας και, μάλιστα, προσφέρει πολύ οικονομικές λύσεις. Επομένως, γιατί αντί του να μην φοράς ένα ρούχο στο οποίο έχεις επενδύσει χρήματα επειδή δεν σου αρέσει τελικά κάποιο χαρακτηριστικό του, να μην το αλλάξεις; Επίσης, μπορείς να επωφεληθείς από τις προσφορές που βγάζουν τα καταστήματα για δωρεάν ή χαμηλού κόστους μεταποιήσεις των ρούχων που έχεις αγοράσει από αυτούς!

Θεωρείς ότι το ανδρικό τμήμα είναι μόνο για άνδρες

Όλες μας παρατηρούμε με θαυμασμό τις celebrities που επιλέγουν το ανδρόγυνο στυλ για τις εμφανίσεις τους, αλλά λίγες από εμάς επισκεπτόμαστε το ανδρικό τμήμα των καταστημάτων για να δούμε αν κάτι από όλα αυτά που υπάρχουν εκεί θα ταίριαζε στο στυλ μας. Και όχι, δεν σου λέω το πρώτο κομμάτι που θα πάρεις να είναι κοστούμι, αλλά ένα oversized t-shirt ή φούτερ με μια ζώνη στη μέση θα σε βγάλει ασπροπρόσωπη στη δύσκολη ερώτηση του «τί να βάλω σήμερα;».

Θεωρείς ότι τα εμπριμέ δεν είναι για όλους

Μπορεί να επιλέξεις ένα εμπριμέ μπλουζάκι στην καλοκαιρινή σου βόλτα αλλά, μεταξύ μας, παραδέξου ότι το εμπριμέ δεν είναι και το πιο αγαπημένο σου trend, γιατί πολύ απλά δεν νοιώθεις τόσο άνετα μέσα σε αυτό. Στην πραγματικότητα, τα prints μπορούν να κάνουν το σύνολό σου να φαίνεται εξαιρετικά φρέσκο και να ανυψώσουν την εμφάνισή σου σε χρόνο μηδέν. Οι επαγγελματίες του στυλ γνωρίζουν ότι τίποτα δεν πάει λάθος όταν πρόκειται για εμπριμέ μοτίβα, γι’ αυτό και ντύνουν τους πελάτες τους ακόμα και με μπερδεμένα prints στο ίδιο outfit. Για εσένα, όμως, που είσαι πιο ήσυχη, ένας λεοπάρ π.χ. τόνος με ουδέτερο το υπόλοιπο σύνολο, είναι ο πιο εύκολος τρόπος να εντάξεις τα εμπριμέ στη ζωή σου και να τα αγαπήσεις all year long!

Πιστεύεις ότι ο συνδυασμός χρυσών και ασημένιων τόνων είναι λάθος

Εγώ προσωπικά, όντας ιδιαίτερα ψυχαναγκαστική, ορκιζόμουν σε αυτή την ιδέα για χρόνια. Παρατηρώντας, όμως, το στυλ των αγαπημένων μου fashion blogger, συνειδητοποιήσα ότι δεν υφίσταται κανόνας που να απαγορεύει τον συνδυασμό χρυσών και ασημένιων αξεσουάρ, αλλά είναι όλο μέσα στο μυαλό μου. Εκτός, λοιπόν, του ότι δεν έχει βάση η συγκεκριμένη θεωρία, σε κάνει να χάνεις την ευκαιρία να αναδείξεις μερικά από τα αγαπημένα σου κοσμήματα! Πάρε παράδειγμα από τα αξεσουάρ που φορέθηκαν φέτος στην Coachella και συνδύασε άφοβα τα κοσμήματά σου ό,τι χρώμα κι αν έχουν!

Keywords
Τυχαία Θέματα