TechIsland Summit 2024: Προωθώντας ένα τεχνολογικό μέλλον για την Κύπρο

Παράλληλη ενέργεια το Mentors’ Hub με τη στήριξη της Capacitor Partners

Λεμεσός, 13 Μαΐου 2024 – Ο μεγαλύτερος επιχειρηματικός σύνδεσμος εταιρειών τεχνολογίας, TechIsland, διοργανώνει το τέταρτο ετήσιο TechIsland Summit. Ένα ολοήμερο event που αποτελεί μία σημαντική πλατφόρμα ανταλλαγής γνώσης και πρακτικών ιδεών, στο πλαίσιο του Reflect Festival. Το TechIsland Summit θα πραγματοποιηθεί στις 30

Μαΐου και θα περιλαμβάνει δύο δραστηριότητες.

Η κεντρική σκηνή θα φιλοξενήσει μια σειρά από ενδιαφέρουσες συζητήσεις σε πάνελ και ομιλίες, κάτω από τη θεματική "Tech-Driven Cyprus: Cultivating a Competitive Economy", που αφορά το πως η Κύπρος μπορεί να διευρύνει τον ρόλο της ως κόμβος τεχνολογίας, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία των υψηλά καταρτισμένων επαγγελματιών, που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο νησί, ιδιαίτερα στον τομέα των αναδυόμενων τεχνολογιών.

Επιπρόσθετα, φέτος το Summit θα περιλαμβάνει και μία παράλληλη ενέργεια: το Mentors’ Hub για startups, με την υποστήριξη των συμβούλων τεχνολογίας και στρατηγικής Capacitor Partners. Startups από όλη την Κύπρο έχουν την ευκαιρία να κλείσουν κατ' ιδίαν συναντήσεις με έμπειρους μέντορες διαφορετικών ειδικοτήτων, συμπεριλαμβανομένων επενδυτών, ιδρυτών νεοφυών επιχειρήσεων, Product Specialists, Growth Specialists, και CTOs. Οι συναντήσεις αυτές θα πραγματοποιηθούν σε ειδικά σχεδιασμένο χώρο κατά τη διάρκεια του TechIsland Summit και θα έχουν προκαθορισμένη διάρκεια και δομημένη ατζέντα με βάση τις ανάγκες του εκάστοτε προεπιλεγμένου startup και την εξειδίκευση του μέντορα. Στόχος των συναντήσεων είναι οι συμμετέχοντες θα λάβουν εξατομικευμένες συμβουλές και καθοδήγηση για αναθεώρηση και βελτίωση της στρατηγικής τους, για να μπορέσουν να ξεπεράσουν τις προκλήσεις και να αξιοποιήσουν οποιεσδήποτε ευκαιρίες περαιτέρω ανάπτυξης.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να αιτηθούν συμπληρώνοντας αυτή τη φόρμα: https://bit.ly/Mentors_Hub_Application

Η Γενική Διευθύντρια του TechIsland, Tanya Romanyukha ανέφερε: «Στον TechIsland, αναζητούμε πάντα τρόπους για να στηρίξουμε νέους επιχειρηματίες και να προωθήσουμε την καινοτομία, που αποτελεί ζωτικό μέρος ενός ισχυρού οικοσυστήματος τεχνολογίας. Γι’ αυτό τον λόγο, φέτος αποφασίσαμε να διευρύνουμε τις δραστηριότητες, και ως εκ τούτου τον αντίκτυπο του TechIsland Summit, εισάγοντας μια παράλληλη ενέργεια αποκλειστικά για startups. Είμαστε χαρούμενοι που ενώνουμε δυνάμεις με την Capacitor Partners, για το Mentors’ Hub, και φέρνουμε σε επαφή ιδρυτές startup με έμπειρους μέντορες, οι οποίοι μπορούν να τους προσφέρουν την καθοδήγηση που χρειάζονται για πετύχουν».

Ο ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος Μιχάλης Τυρίμος τόνισε τη δέσμευση της εταιρείας για προώθηση της καινοτομίας και τη στήριξη της κυπριακής επιχειρηματικότητας. Όπως ανέφερε, «Είμαστε περήφανοι που χορηγούμε το Mentors’ Hub στο φετινό TechIsland Summit. Μέρος της αποστολής μας είναι η προώθηση, η ανάπτυξη και η στήριξη του κυπριακού οικοσυστήματος των startups. Μέσω της ενέργειας αυτής, παρέχουμε μια ουσιαστική ευκαιρία δικτύωσης και εκπαίδευσης, με στόχο να συμβάλουμε στην ενδυνάμωση των νέων επιχειρηματιων να διαπρέψουν στο εξελισσόμενο ψηφιακό τοπίο της χώρας».

Για περισσότερες πληροφορίες, την ατζέντα του TechIsland Summit και εισιτήρια παρακαλώ επισκεφθείτε: https://techislandsummit.org/

Keywords
Τυχαία Θέματα