Αντίδραση Φιντάν σε ΥΠΕΞ Αυστρίας-Χαρακτήρισε τρομοκρατική οργάνωση τη Χαμάς

Μία ημέρα μετά την αντίδραση Ερντογάν στον Μητσοτάκη για τη Χαμάς και ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν, αντέδρασε στη χρήση του όρου "τρομοκρατική οργάνωση" από τον Αυστριακό ομόλογό του, Alexander Schallenberg για τη Χαμάς στη συνέντευξη Τύπου.

"Το Ισραήλ είναι μια κατοχική δύναμη. Δεν είναι σωστό να χαρακτηρίζεται η Χαμάς ‘τρομοκρατική οργάνωση’. Η Χαμάς είναι ένα ένοπλο κίνημα αντίστασης που υπερασπίζεται το έδαφός της", επανέλαβε μετά

τον Τούρκο πρόεδρο χθες κι ο Χακάν Φιντάν στην κοινή συνέντευξη Τύπου στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Χακάν Φιντάν δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Πρώτα απ' όλα, πρέπει να τονίσουμε ότι στο Παλαιστινιακό-Ισραηλινό ζήτημα, η Χαμάς είναι ένα κίνημα αντίστασης. Δεν είναι τρομοκρατικό κίνημα. Δεν είναι δυνατόν να περιγράφουμε ένα κίνημα αντίστασης που μάχεται κατά της κατοχής, προστατεύει τη γη του και τους αγώνες του ως τρομοκρατική οργάνωση. Ο πόλεμος εδώ δεν είναι ένας πόλεμος που προέκυψε από το πουθενά. Υπάρχει μια κατοχή και αυτή η κατοχή δεν σταματά ποτέ. Συνεχίζεται μέρα με τη μέρα με διάφορες μορφές κλέβοντας τα εδάφη των Παλαιστινίων με κλέφτες που ονομάζονται "έποικοι". Η διεθνής κοινότητα δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα για να σταματήσει και να πιέσει (το Ισραήλ). Όλοι γνώριζαν ότι θα υπάρξει έκρηξη και αυτή η έκρηξη συνέβη στις 7 Οκτωβρίου. Φυσικά, ως Τουρκία, καταδικάσαμε τη δολοφονία αμάχων στις 7 Οκτωβρίου, αυτή είναι η αρχή μας. Αλλά με τον ίδιο τρόπο, η συστηματική δολοφονία χιλιάδων αθώων Παλαιστινίων από το Ισραήλ στη συνέχεια, όχι μόνο για μια μέρα, αλλά για 7 μήνες, εκτοπίζοντας εκατομμύρια ανθρώπους και καθιστώντας έναν ολόκληρο οικισμό ακατοίκητο, αυτό είναι ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Αυτό είναι μια απόπειρα γενοκτονίας, μια πράξη γενοκτονίας».

Διαβάστε ακόμη: Κατάρ: Η Γάζα δεν έχει δεχθεί «καμία» ανθρωπιστική βοήθεια από τις 9 Μαΐου

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αντίδραση Φιντάν, ΥΠΕΞ Αυστρίας#45Χαρακτήρισε, Χαμάς,antidrasi fintan, ypex afstrias#45charaktirise, chamas