Αποχή την Παρασκευή για μια διδακτική περίοδο σε 6 δημόσια σχολεία στον Ύψωνα

Σε αποχή από την πρώτη διδακτική περίοδο προχωρούν, την Παρασκευή, έξι δημόσια σχολεία στον Δήμο Ύψωνα, στο πλαίσιο των μέτρων αντίδρασης που εξήγγειλε η Συντονιστική Επιτροπή Συνδέσμων Γονέων, η οποία καταγγέλλει μη υλοποίηση υποσχέσεων για επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Σε ανακοίνωση της, η Συντονιστική Επιτροπή Συνδέσμων Γονέων των έξι σχολείων (Β’ και Γ’ Νηπιαγωγείο, Α’,

Β’, Γ’ Δημοτικό και Γυμνάσιο Ύψωνα) αναφέρει ότι «από τη Σχολική Εφορεία Ύψωνα, Τεχνικές Υπηρεσίες μέχρι και την ίδια Υπουργό Παιδείας, όπως διαφαίνεται, ακολουθείται η τακτική ροκανίσματος του χρόνου χωρίς να προβαίνουν σε καμία ουσιαστική κίνηση επίλυσης των σοβαρών θεμάτων ασφάλειας και υγείας.»

«Η μια υπηρεσία ρίχνει την ευθύνη στην άλλη, ενώ την ίδια ώρα που κινδυνεύουν ζωές μαθητών, που μαθητές κάνουν μάθημα σε αποθήκες, που μαθητές είναι στοιβαγμένοι σαν σαρδέλες σε σχολεία τα οποία δεν μπορούν να αντέξουν τον υπερπληθυσμό της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Ύψωνα», προστίθεται.

Το ΥΠΑΝ, ως εποπτική αρχή των Σχολικών Εφορειών, έχει τεράστια ευθύνη για την κατάσταση που επικρατεί, αναφέρουν οι οργανωμένοι γονείς και διαμηνύουν πως, «σε καμία περίπτωση δεν δεχόμαστε πλέον προφορικές υποσχέσεις αλλά ούτε και υποσχέσεις της φύσεως ‘θα προσπαθήσουμε’».

«Μέχρι την πλήρη υλοποίηση τους, εμείς θα βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή, σημαιοφόροι της εύρυθμης λειτουργίας των Δημοσίων Σχολείων Ύψωνα αλλά και προστάτες της ασφάλειας και υγείας των παιδιών μας», συμπληρώνουν.

Η Συντονιστική Επιτροπή καλεί τα παιδιά να προσέλθουν κανονικά αύριο, στις 7:45, στα σχολεία τους και να παραμείνουν έξω από τις τάξεις τους, ενώ οι γονείς θα διαμαρτυρηθούν έξω από τα σχολεία μέχρι τις 8:30.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα