Αποστολή μηνυμάτων SMS για υπηρεσίες φροντίδας υγείας από ειδικούς ιατρούς

Από την 26η Απριλίου 2024 τέθηκε σε εφαρμογή η υπηρεσία αποστολής γραπτού  μηνύματος (SMS) στα κινητά τηλέφωνα των δικαιούχων για υπηρεσίες φροντίδας υγείας που λαμβάνουν από ειδικούς ιατρούς, αναφέρει σε ανακοίνωση του, ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ).

Συγκεκριμένα, οι δικαιούχοι μπορούν πλέον να ενημερώνονται με γραπτό μήνυμα SMS στο κινητό τους για τις υπηρεσίες φροντίδας υγείας που έχουν λάβει στο πλαίσιο επίσκεψης τους σε ειδικό ιατρό. Τα μηνύματα SMS

αποστέλλονται μόνο σε δικαιούχους, οι οποίοι έχουν ενεργό λογαριασμό πρόσβασης στην Πύλη Δικαιούχων του ΓεΣΥ και έχουν συνδέσει το αρχείο δικαιούχου τους.

Στην περίπτωση που οι δικαιούχοι δεν είχαν συνδεδεμένο το αρχείο δικαιούχου τους μέχρι τις 26 Απριλίου 2024, για να λαμβάνουν τα μηνύματα SMS, θα πρέπει να προβούν σε μια από τις δυο πιο κάτω ενέργειες:

Δημιουργία λογαριασμού πρόσβασης στην Πύλη Δικαιούχων, ακολουθώντας τη διαδικασία σύνδεσης όπως περιγράφεται στην ιστοσελίδα του ΓεΣΥ, στον  σύνδεσμο https://www.gesy.org.cy/el-gr/annualreport/gesy-electronic-form-re-1.pdf. Εναλλακτικά ή και επιπρόσθετα, μπορούν να παρακολουθήσουν το σχετικό βίντεο στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=VdmVfyFH9ZM.

Αφού γίνει η σύνδεση, ο δικαιούχος θα πρέπει να ενεργοποιήσει τη λήψη SMS μεταβαίνοντας στην ενότητα ‘Προτιμήσεις Επικοινωνίας’ στα Δημογραφικά Στοιχεία.

Σημειώνεται ότι, στην περίπτωση που δικαιούχος, ο οποίος έχει συνδέσει το λογαριασμό του έχει ανήλικα παιδιά, τότε αυτόματα αποκτά πρόσβαση στο αρχείο δικαιούχου κάθε παιδιού και μπορεί επίσης να ενεργοποιήσει τη λήψη SMS για τα παιδιά του.

Ο ΟΑΥ καλεί το κοινό να επικοινωνήσει με τον προσωπικό του ιατρό, ζητώντας όπως επιβεβαιώσει τον αριθμό κινητού τηλεφώνου που υπάρχει καταχωρημένος στο αρχείο δικαιούχου τους, και ακολούθως να ενεργοποιήσει τη λήψη των SMS εκ μέρους τους.

Για περισσότερες πληροφορίες ή υποστήριξη το κοινό μπορεί να επικοινωνεί με το Κέντρο Εξυπηρέτησης του ΓεΣΥ στο 17000, μέσω δωρεάν τηλεφωνικής κλήσης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα