Έκκληση Επιτροπής Ανάπτυξης στον Βαφεάδη για το λιμάνι και τη μαρίνα Λάρνακας

Έκκληση στον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Αλέξη Βαφεάδη, όπως ξεκαθαρίσει στον Δήμο Λάρνακας, την κατάσταση με νυν και άλλους επενδυτές που ενδεχομένως ενδιαφέρονται για υλοποίηση του έργου ενιαίας ανάπτυξης λιμανιού και μαρίνας Λάρνακας, απηύθυνε η Επιτροπή Ανάπτυξης Πόλης και Επαρχίας Λάρνακας.

Σε ανακοίνωση του Δήμου, αναφέρεται ότι «ενόψει των τελευταίων εξελίξεων σε σχέση με την πορεία υλοποίησης του έργου της ενιαίας ανάπτυξης λιμανιού και μαρίνας Λάρνακας, η Επιτροπής Ανάπτυξης Πόλης

και Επαρχίας Λάρνακας συνεδρίασε την Παρασκευή 10 Μαΐου στον Πολυδύναμο Πολυχώρο Κοινωνικής Πρόνοιας και Απασχόλησης του Δήμου Λάρνακας».

Προστίθεται ότι «μετά τις οδηγίες που πήρε το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων από την Γενική Εισαγγελία, και λαμβάνοντας υπόψιν όλες τις παραμέτρους και τα γεγονότα, η Επιτροπή αποφάσισε όπως καλέσει τον Υπουργό να ξεκαθαρίσει την κατάσταση μέσω της υφιστάμενης διαδικασίας με τους νυν ή και άλλους επενδυτές. Επίσης κάλεσε όπως, το συντομότερο, ο Υπουργός ενημερώσει εκ νέου την Επιτροπή για την τελική κατάληξη, καθώς και για όλες τις πιθανές ενναλακτικές λύσεις για το πώς προχωρεί το έργο».

Η Επιτροπή Ανάπτυξης «σημείωσε ότι θα συμμετέχει ενεργά σε όλες τις διαδικασίες με απώτερο σκοπό την καθοριστική επίλυση των προβλημάτων».

Τα μέλη της Επιτροπής Ανάπτυξης Πόλης και Επαρχίας Λάρνακας, συνεχίζει η ανακοίνωση "εξέφρασαν την απογοήτευση και λύπη τους για το γεγονός ότι ενώ η οικοδομική άδεια για την Α’ Φάση του έργου είναι έτοιμη από τις 26/4/2024, μια άδεια που για να εκδοθεί έγκαιρα χρειαζόταν πάρα πολλή δουλειά και μεγάλο κόστος εκ μέρους του Δήμου και των άλλων αρχών, εν τούτοις, η εταιρεία Kition Ocean Holdings και η μεγαλομέτοχος αυτής, η Around Town δεν έχουν παρουσιαστεί να τις παραλάβουν. Ακόμα οι δύο φορείς δεν έχουν ενημερώσει μέχρι στιγμής τον Δήμο για τις προθέσεις τους», σημειώνεται.

Το γεγονός αυτό, καταλήγει η ανακοίνωσ,η «δηλώνει ότι δεν εκτιμήθηκαν οι  κόποι αλλά και όλες οι κοπιαστικές προσπάθειες του Δήμου και των αρχών της πόλης της Λάρνακας». 

Keywords
Τυχαία Θέματα