«Διστάζουν για την αναγνώριση» τα τουρκόφωνα κράτη λέει ο Αρικλί

Ο «υπουργός δημοσίων έργων και μεταφορών», Ερχάν Αρικλί, δήλωσε ότι «οι τουρκικές δημοκρατίες εκτός της μητέρας πατρίδας Τουρκίας διστάζουν να αναγνωρίσουν την Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου».

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών η «Ντιγιαλόγκ» γράφει ότι ο κ. Αρίκλι μίλησε στο 4ο Διεθνές Συμπόσιο Επικοινωνίας με θέμα «Παραπληροφόρηση στην ψηφιακή εποχή», που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο Manas Κιργισίας-Τουρκίας που πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα της Κιργισίας, Μπισκέκ.

«Μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης, κάθε κράτος που ανακήρυξε

την ανεξαρτησία του αναγνωρίστηκε, αλλά η τδβκ, η οποία ιδρύθηκε πριν από 50 χρόνια, εξακολουθεί να μην αναγνωρίζεται», είπε και υποστήριξε πως η «τδβκ είναι και κράτος των Τούρκων της Κεντρικής Ασίας όπως είναι και των Τούρκων της Κύπρου».

Ο κ. Αρικλί μαζί με τον «υπουργό παιδείας» Ναζίμ Τσαβούσογλου, τον «πρύτανη» του «πανεπιστημίου Ανατολικής Μεσογείου» (DAÜ) Χασάν Κιλίτς και τον «πρύτανη» του «ευρωπαϊκού πανεπιστημίου της Λεύκας»  (LAÜ) Μεχμέτ Αλί Γιουκσελέν βρίσκονται στην Κιργισία για να κάνουν επαφές και να υπογράψουν «πρωτόκολλα».

Στο πλαίσιο των επαφών θα υπογραφεί «πρωτόκολλο» συνεργασίας μεταξύ του «DAÜ» και του Πανεπιστημίου Manas και του «LAÜ» και του Κρατικού Πανεπιστημίου Arabayev.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Διστάζουν, Αρικλί,distazoun, arikli