Επαφές Χαρτσιώτη στην Αθήνα, μνημόνιο συνεργασίας με Ελλάδα για ισότητα

Κύπρος και Ελλάδα συμφώνησαν τη συνομολόγηση μνημονίου συνεργασίας αναφορικά με θέματα ισότητας και έμφυλης βίας, στο πλαίσιο επίσκεψης εργασίας του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Μάριου Χαρτσιώτη, στην Αθήνα.

Ο κ. Χαρτσιώτης είχε σήμερα συναντήσεις με Υπουργούς της ελληνικής Κυβέρνησης. Πιο συγκεκριμένα, κατά τη σημερινή δεύτερη

ημέρα της επίσκεψής του, ο κ. Χαρτσιώτης συναντήθηκε διαδοχικά με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη.

Στο πλαίσιο της συνάντησης με τον κ. Χρυσοχοΐδη, οι δυο Υπουργοί αντάλλαξαν απόψεις για την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας σε ζητήματα που αφορούν το οργανωμένο έγκλημα, την τρομοκρατία και το μεταναστευτικό.

Παράλληλα, οι δύο Υπουργοί επιβεβαίωσαν τις άριστες διμερείς σχέσεις και συμφώνησαν στην περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας σε θέματα που άπτονται της αρμοδιότητας των δυο Υπουργείων.

Κατά τη συνάντηση με την κ. Ζαχαράκη συμφωνήθηκε η συνομολόγηση μνημονίου συνεργασίας αναφορικά με θέματα ισότητας και έμφυλης βίας, το οποίο αφορά την ανταλλαγή τεχνογνωσίας, βέλτιστων πρακτικών και την προώθηση κοινών δράσεων.

Ο κ. Χαρτσιώτης απηύθυνε πρόσκληση στην κ. Ζαχαράκη να επισκεφθεί την Κύπρο, με την ευκαιρία της υπογραφής του μνημονίου, την οποία η ίδια αποδέχθηκε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Επαφές Χαρτσιώτη, Αθήνα, Ελλάδα,epafes chartsioti, athina, ellada