Φιντάν: Είπαμε στην ελληνική πλευρά ότι το θαλάσσιο πάρκο είναι κόκκινη γραμμή

«Κόκκινη γραμμή» για την Τουρκία αποτελεί το θαλάσσιο πάρκο που σχεδιάζει η Ελλάδα, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν, λέγοντας ότι εξέφρασε τη θέση αυτή στον ομόλογό του Γιώργο Γεραπετρίτη κατά το δείπνο μεταξύ Μητσοτάκη-Ερντογάν.

Σε συνέντευξη Τύπου με τον Αυστριακό ομόλογό του, ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι «καταγράψαμε επίσης τις επιφυλάξεις και τις σκέψεις μας σχετικά με το θαλάσσιο πάρκο. Τις εκφράσαμε. Είπαμε ότι δεν πρόκειται για ένα αθώο περιβαλλοντικό σχέδιο στα

μάτια μας, ότι αν προχωρήσει, θα μπει σε θέματα που αφορούν την υφαλοκρηπίδα, που είναι μια κόκκινη γραμμή που μας προβληματίζει, και ότι δεν θα το δεχτούμε».

Ο Χακάν Φιντάν ανέφερε ακόμη ότι «υπήρξε επίσης κατανόηση της αρχής, ότι δεν πρέπει να γίνουν εκατέρωθεν μονομερή βήματα χωρίς να επιλυθούν αυτά τα προβλήματα. Και οι δύο πλευρές συμφωνούν σήμερα ότι δεν θα πρέπει να κάνουμε μονομερή βήματα, εκατέρωθεν βήματα και ότι θα πρέπει να αναζητήσουμε λύση για να συζητήσουμε τα υπάρχοντα προβλήματα, όσο δύσκολα και αν είναι αυτά. Η καλή θέληση και η πολιτική βούληση είναι προφανείς. Συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας. Με τη θέληση του Θεού, ελπίζω να δούμε σύντομα εξελίξεις όσον αφορά τόσο τα τρέχοντα όσο και τα χρόνια προβλήματα».

Διαβάστε ακόμη: Φιντάν για Μητσοτάκη: Οι δύο πλευρές είναι σε θέση να συζητούν όλα τα προβλήμα

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Φιντάν, Είπαμε,fintan, eipame