Η Κυβέρνηση εργάζεται για ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, είπε η Παναγιώτου

Η Κυβέρνηση στέκεται δίπλα στους αγρότες και εργάζεται, μεταξύ άλλων, για τη διαμόρφωση της νέας στρατηγικής για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, ανέφερε την Κυριακή η Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Δρ. Μαρία Παναγιώτου.

Σε ομιλία της στην ετήσια θρησκευτική και αντικατοχική εκδήλωση Μηλιάς Αμμοχώστου και των αποκαλυπτηρίων του Μνημείου Μηλιάς Αμμοχώστου, που πραγματοποιήθηκε στα Κελλιά, η Υπουργός ανέφερε, συγκεκριμένα, ότι «ως Κυβέρνηση, στεκόμαστε δίπλα στους αγρότες μας, δίδοντας έμφαση στην ανάπτυξη της

αγροτικής παραγωγής και τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής τους».

Η κ. Παναγιώτου σημείωσε ότι «με οδικό μας χάρτη το πρόγραμμα διακυβέρνησης του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, εργαζόμαστε για τη διαμόρφωση, μεταξύ άλλων, της νέας στρατηγικής για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, η οποία στοχεύει στην αύξηση της συνεισφοράς του αγροτικού τομέα στο Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν, στη διασφάλιση δίκαιου εισοδήματος για τους αγρότες μας, και στη διάθεση ψηλής ποιότητας προϊόντων σε προσιτές τιμές».

Δραττόμενη της ευκαιρίας, η Υπουργός Γεωργίας έκανε στην ομιλία της ειδική αναφορά τον Ρε Αλέξη. «Σήμερα τιμούμε επίσης την «Ημέρα των Αγροτών» και τον Ρε Αλέξη, τη σημαντική αυτή προσωπικότητα, γέννημα και θρέμμα της Κατωμηλιάς, που πριν από 597 χρόνια ηγήθηκε της επανάστασης των αγροτών, την εποχή που η Κύπρος βρισκόταν κάτω από τον ζυγό των Φράγκων. Η διαχρονική σημασία του μηνύματος της επανάστασης του μεγάλου Κύπριου επαναστάτη, Ρε Αλέξη, είναι σήμερα πιο επίκαιρη από ποτέ», επεσήμανε.

Ανέφερε ακόμα ότι «μπροστά στις σημερινές δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζει η Κύπρος και ολόκληρος ο πλανήτης, το παράδειγμα του Ρε Αλέξη λειτουργεί ως πυξίδα που μας καθοδηγεί προς την κατεύθυνση της αντιμετώπισης των προκλήσεων, με τον πρωτογενή τομέα της οικονομίας να καλείται να παίξει ένα πρωταγωνιστικό ρόλο».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κυβέρνηση, Παναγιώτου,kyvernisi, panagiotou