Με λευχαιμία διαγνώστηκε η σύζυγος του Σύρου Προέδρου

Με λευχαιμία διαγνώστηκε η σύζυγος του Σύρου Προέδρου, Μπασάρ αλ – Άσαντ, Άσμα σχεδόν πέντε χρόνια μετά την ανακοίνωση ότι ανέρρωσε πλήρως από καρκίνο του μαστού.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από την προεδρία, η 48χρονη Άσμα θα υποβληθεί σε πρωτόκολλο ειδικής θεραπευτικής αγωγής που απαιτεί την απομόνωσή της και ότι ως εκ τούτου θα απέχει από δημόσιες υποχρεώσεις.

Τον Αύγουστο του 2019, η Άσμα είχε ανακοινώσει πως ανέρρωσε πλήρως από καρκίνο του μαστού, για τον οποίο είχε πει πως διαγνώσθηκε σε πρώιμο στάδιο.

Αφότου η Συρία βυθίσθηκε στον πόλεμο το 2011, η

Βρετανίδα πρώην επενδυτική τραπεζίτρια ανέλαβε τον δημόσιο ρόλο να ηγείται φιλανθρωπικών προσπαθειών και να συναντάται με οικογένειες φονευθέντων στρατιωτών και ως εκ τούτου έχει επίσης γίνει μισητή από την αντιπολίτευση.

Είναι επικεφαλής του Syria Trust for Development (Συριακό Καταπίστευμα για την Ανάπτυξη), μιας μεγάλης μη κυβερνητικής οργάνωσης που λειτουργεί σαν ομπρέλα για πολλές από τις επιχειρήσεις αρωγής και ανάπτυξης στη Συρία, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Πέρυσι είχε συνοδεύσει το σύζυγό της, τον πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ, σε μια επίσκεψη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στο πρώτο γνωστό επίσημο ταξίδι της στο εξωτερικό μαζί του μετά το 2011. Συναντήθηκε με την σεΐχα Φάτιμα μπιντ Μουμπάρακ, τη μητέρα του προέδρου των Εμιράτων, στη διάρκεια ενός ταξιδιού που θεωρήθηκε δημόσια ένδειξη του αυξανόμενου ρόλου της στις δημόσιες υποθέσεις.

Πηγή: enikos.gr 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σύρου Προέδρου,syrou proedrou