Μειώνοντας τη βλάβη σε ενήλικες καπνιστές

«Τα εναλλακτικά προϊόντα θα μπορούσαν να συμβάλουν στη μείωση της βλάβης για όλους εκείνους τους ενήλικους καπνιστές που δεν διακόπτουν το κάπνισμα. Πιστεύουμε ότι η μείωση της βλάβης, μέσω των εναλλακτικών προϊόντων, μπορεί να λειτουργήσει ως συμπληρωματική πολιτική, δίπλα στη διακοπή και την πρόληψη, για τη διαχείριση του καπνίσματος. Πιστεύουμε σε αυτό και πράττουμε ανάλογα».

Αυτό υπέδειξε μιλώντας στο πλαίσιο του 9ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, ο Αντιπρόεδρος της «Παπαστράτος», Ιάκωβος Καργαρώτος, αναλύοντας τη στρατηγική της εταιρείας για μείωση της βλάβης που σχετίζεται με το

κάπνισμα και έχει αποτελέσει τη βάση για την εμφάνιση καινοτόμων εναλλακτικών προϊόντων καπνού.

Στο πλαίσιο του event, που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, o κ. Καργαρώτος ανέδειξε την επείγουσα φύση του προβλήματος, επισημαίνοντας την αποφασιστικότητα της «Παπαστράτος» και της Philip Morris International για μείωση της βλάβης, στόχος που αποτυπώνεται στα πάνω από 12.5 δισεκατομμύρια δολάρια που έχουν επενδυθεί σε έρευνα και ανάπτυξη τα τελευταία 15 χρόνια, με σκοπό τη δημιουργία επιστημονικά τεκμηριωμένων εναλλακτικών προϊόντων που διαθέτουν προφίλ χαμηλότερου κινδύνου.

«Είναι ανάγκη», είπε τέλος, «να δούμε με ρεαλισμό το θέμα του καπνίσματος, μακριά από ιδεοληψίες», κάτι που «προϋποθέτει συνεργασία μεταξύ κυβερνήσεων, επιστημόνων, της κοινωνίας των πολιτών και της βιομηχανίας», με απώτερο στόχο την ορθή ενημέρωση των καπνιστών.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μειώνοντας,meionontas